Afplakken van geschilderd oppervlakte

WendyB

  • #1
Kan ik een net geschilderd oppervlakte afplakken met schilderstape of beschadig ik dan de verflaag? Ik moet een muur en een kozijn verven en ik weet niet waarmee ik moet beginnen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je de muur schildert (latext) en je plakt hem af, loop je de kans dat er bij het loshalen hele stukken latex meekomen. Of dat de tape (nog) niet hecht en bij het schilderen van de kozijnen de verf onder de tape kruipt.... Dat zou ik dus maar niet doen.

Bij plakband op de verf op je kozijnen is het risico van meegaan van de verf met het plakband ietsje kleiner, maar ik zou het niet riskeren, zeker niet bij nieuwe verf.

Als je de kozijnen eerst schildert, en na (grondige) droging latex je de muren, hoef je de kozijnen in feite niet af te plakken.

Voorzichtig schilderen, en wanneer je er per ongeluk overheen gaat, (meteen of zo snel mogelijk) even met de punt van een vochtige doek de latex van de kozijnen weghalen.

Zelf gebruik ik nooit afplaktape, geeft meer problemen dan gemak!
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #3
Als je dan toch tape wil gebruiken moet je een low-tack type nemen, zoals de witte tape van 3M. Veilige tape voor net geschilderde maar droge oppervlakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu