Verduisteringgordijn plaatsen(velux) problemen

Robert6666

  • #1
Iemand ervaring met het plaatsen van een velux verduisteringsgordijn? Ik heb de juiste cassette voor het juiste raam, maar ergens heb ik mijn twijfels omdat het niet zit naar tevredenheid.
Op de site van Velux wordt gesproken over een pick & click systeem, je moet de cassette over montagebeugels schuiven en dan zou het vast moeten zitten, er wordt gesproken over CLICK, maar een daadwerkelijke click schijn je niet te moeten horen. Iemand ervaring met het plaatsen van een dergelijke cassette, het zou allemaal moeten passen, maar wat ik vreemd vind dat er toch echt ruimte zit tussen de cassette, wat ik bedoel is dat ik zeker een cm naar links of rechts kan schuiven. Je zou zeggen, is dat wel normaal? Met de hulp van Velux kom ik niet veel verder. Ik vervolgens de installatie afgemaakt van het gordijn, maar ben niet tevreden over hoe het gordijn loopt, er zitten wat lipjes/klemmetjes aan de zijkant, die in de geleider dienen te zitten, maar die zitten vrij op sommige plekken waardoor er nog licht binnenvalt, bovendien loopt het gordijn daardoor niet lekker. Iemand een idee hoe ik de metalen klemmetjes weer in de rails kan krijgen zonder alles weer los te maken. Aan de andere kant kan ik zo er niet bij, aangezien je dan aan de achterkant moet zijn van het gordijn, maar ja daar zit het raam tussen uiteraard, dus kom je niet tussen. Ik hoop dat iemand mij verder kan helpen. Over het plaatsen van de cassette en om het gordijn goed in de rails te krijgen.
 

Patricio

  • #2
Heeft u de goede cassette voor het juiste raam?
Bij de nieuwste ramen is de glasmaat iets groter geworden dan voorheen.

U kunt heel makkelijk zien of u een nieuwe raamtype heeft. Dit wordt met een K aangegeven. als voorbeeld. op het plaatje staat bij een oud type S06 en op een nieuw type raam stat SK06.
Dit plaatje is rechtsboven te zien als u het raam openkantelt
 

Robert6666

  • #3
Ja de cassette zou goed zijn, het raam is juist een ouder type.. GGL 8 (nu DKL UO8 19555(volgens pakbon) van Velux. Ik vraag me alleen af of zo'n cassette niet gewoon goed klem moet zitten. Als je het iets kan schuiven, wat het geval is, kan het misschien net iets schelen voor het aansluiten van de zijgeleiders, waardoor het gordijn niet helemaal sluit aan de zijkant, op sommige plekken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu