Ventilator met timer op mini inbouw schakelaar aansluiten

MattMax

  • #1
In de badkamer hangt een ventilator met timer-functie (Soler-Palau 100 CRZ). Fase en nul zijn aangesloten en de ventilator functioneert in dit geval zonder problemen. De ventilator dient aan- en uitgezet te worden met een draadloze wandschakelaar. Om dit te realiseren is een mini inbouw ontvanger geplaatst waarvan de schakeldraad met de ventilator is verbonden.

De ventilator schakelt echter niet uit (ook niet na de ingestelde naloop van 15 minuten) bij het gebruik van de mini inbouw ontvanger als schakelaar. Als op dezelfde ontvanger een gloeilamp wordt aangesloten, dan fungeert de draadloze schakelaar naar behoren.

Een mogelijke verklaring is het feit dat het minimum aan te sluiten vermogen op de inbouw ontvanger 40 Watt dient te zijn. De ventilator vraagt maximaal 8 Watt. Daarnaast is deze draadloze inbouw ontvanger bedoeld voor verlichting, maar ik hoopte hier ook de ventilator mee te kunnen schakelen.

Alternatieven en mogelijke oplossingen zijn van harte welkom. Aansluiten op een gewone schakelaar is geen optie, vanwege benodigde breekwerkzaamheden om leidingen weg te werken.
 

Fendtgek

  • #2
Misschien de verlichting erbij opzetten om zo toch meer dan 40 watt te krijgen? Ik neem aan dat de ruimte ook verlicht moet worden...
 

MattMax

  • #3
Verlichting erbij zetten zou ik graag willen voorkomen. Er is al voldoende licht aanwezig. Ik kan echter alleen bij deze leidingen komen door in het plafond te gaan breken, dus vandaar de oplossing met een draadloze schakelaar.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Welk type mini ontvanger gebruik je dan? Ik zie op de web-site van het bekende ka-ku systeem geen minimale belasting vermeldt.
 

MattMax

  • #5
Het is inderdaad de ontvanger van dat merk, dezelfde als te zien is op de website. Het klopt dat op de website geen minimale belasting staat vermeld, dit staat echter wel op de verpakking en in de handleiding.

Ik denk erover om nu een standaard draadloze aan/uit schakelaar van hetzelfde merk te kopen (zonder dim-functie). Ik ga ervan uit dat het dan wel zonder problemen werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu