Van STOPCONTACT een LICHTPUNT MAKEN.

Srikiris

  • #1
Beste klussers en professionals,

Ik wil in de woonkamer 2 dimbare LED wandlampen aan plaatsen. Ik heb 2 Hoftronic lampen gekocht met een 100W AC Triac Phase RF Wireless Dimmable Driver (zie foto) & een Afstandsbediening.


Ik heb helaas geen schakelpunt voor deze lampen.

Is het mogelijk om vanuit een stopcontact een extra schakelaar te maken (zonder zwarte draad) of zijn er andere mogelijkheden om de wandlamp aan te sluiten. ( bijvoorbeeld via netsnoer )

Ik heb een foto toegevoegd met de situatie. Graag hoor ik jullie tips en tricks!

20220219_080423.jpg 20220219_080733.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Ik snap niet zo goed wat je wilt bereiken, waarom moet je een extra schakelaar maken als je een draadloze dimmer hebt? Deze kun je toch al draadloos schakelen?

Om een lichtpunt en draadloze dimmer aan te sluiten heb je naar mijn idee alleen nog een voedingsbron nodig en ja dat kun je aftakken van de contactdoos.

Hoe komt de installatie er praktisch uit te zien? Wilde je de frees in de muur gaan zetten of plak je een kabelgootje op de muur en zet je een stekker aan het geheel? In het laatste geval moet je natuurlijk wel ruimte hebben voor de draadloze dimmer, of kun je deze in het armatuur zelf kwijt?
 

Srikiris

  • #3
Dag XabderH,

Dank voor de tips en uitleg. Het is inderdaad de bedoeling om een frees in de muur te zetten aan beide kanten. De frees gaat wegvallen achter de constructie met akupanelen. Daar achter wilde in ook de dimmer installeren echter zijn de draden van de dimmer te kort. Is het veilig om deze met wago klemmen alsnog te verbinden met de lamp of moet dat rechtstreeks. Ik heb nog een foto toegevoegd met uitleg en ook een foto van de lattenwand die ik ga plaatsen op een lattenconstructie. (Ipv planken komt dus een lichtpunt)

20220220_112956.jpg 20220220_113039.jpg
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #4
Waarom 2 aparte dozen? Kan de dimmer niet in een inbouwdoos achter de lamp?

Het zou een hoop frezen besparen als je een inbouwdoos kunt boren in de verticale leiding tussen de centraaldoos en de bestaande contactdoos, moet je daarna alleen wel nieuwe draad trekken.

Je kunt de bedrading van de dimmer verbinden met lasklemmen.
 
  • Dit probleem herken ik!
Waarderingen: Srikiris

Srikiris

  • #5
Ik heb de tekening toegevoegd in de bijlagen. Als ik je goed begrijp maak ik een breek in de bestaande kabel en plaats een nieuwe lasdoos. Vanuit daar trek ik nieuwe kabels naar de stopcontact? Ik kan geen kabels trekken vanuit de CD omdat wij een verlaagdplafond hebben.

Dat gezegd hebbende ik heb dus 2 lampen ( links en rechts ). Die moet ik beide aansluiten op 1 dimmer.( die van de foto). (Zie tekening)

Screenshot_20220220-125644_WhatsApp.jpg 20220220_125532.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu