Vaillant VCW NL 244XE tapwater temperatuur bij stellen

A

Anonymous

Gast
  • #1
Vaillant VCW NL 244XE
Ben, Is er een mogelijkheid de tapwater temperatuur bij te stellen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ben heeft het wat druk op het moment dus zal ik deze vraag trachten te beantwoorden. Nee. Kort maar krachtig, er is op de print een lus die mits doorgeknipt zorgt voor een hogere uitstroomtemperatuur maar zelf heb ik me daar nog nooit aan gewaagd. (Doe al 10 jaar VCW storingen). Het toestel moet +/- 6.5 liter water van 60 graden celcius kunnen leveren. Dit hangt wel af van de toevoer temp. van het water. Over het algemeen haal je deze tapdrempel zomers iets makkelijker dan s'winters. Klachten over het W.W zijn meestal ergens anders aan te wijten, Is je uitstroom temperatuur te laag?

Laat wat weten. Mvrg. Sil
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
De uitstroomtemperatuur komt niet boven de 40 graden.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
'k heb vanavond zitten kijken wat er gebeurd als de warmwaterkraan aangezet wordt. De ketel start en na ongeveer 2 minuten gaat de brander uit en na ongeveer 20 seconden weer aan , na 1 minuut weer uit etc., etc. Zit ergens een sensor voor de tapwatertemperatuur die dit kan veroorzaken?
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Roelof, als je het onderste deurtje open doet kijk je normaal tegen een grijs voorplaatje aan deze heb je waarschijnlijk al(eens) verwijderd. Tijdens warm water tappen moet je eens kijken naar de volgende dingen. 1) Er zitten op de grijze armaturenkast links twee lichtjes(Led) de ene groen de andere geel, de groene brandt feller naarmate er meer gas toegevoerd wordt. Voordat het toestel uit gaat is het lampje dan fel of zwak? 2) In het midden zit het servoventiel, plastic behuizing met diverse kleine koperen leidingen. Tijdens warm water tappen strekt er een veer uit aan de achterkant van dit onderdeel. Wat gebeurt er na die twee minuten is de veer nog gestrekt (lang) of wordt deze korter. 3) Komt het toestel vanzelf weer bij of moet je eerst de kraan uitdoen en 2 minuten wachten alvorens er weer warm water is?

Laat me wat horen en Succes. -
 

Roelof

  • #6
Sil,

'k heb de warmtewisselaar vervangen door een platenwisselaar en in de 3-weg klep zay een klein steentje, ook de rubbers van de 3-weg klep vervangen.

De ketel doet het weer perfect, ook het tapwater is weer goed heet.

Bedankt voor de informatie, Roelof
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu