Uitslaan aardlekschakelaar Miele droger T565 C

Comadreja

  • #1
:?: Wij zijn in het bezit van een Miele droger T 565 C. Als ik het apparaat inschakel met warme lucht drogen knalt de aardlekschakelaar eruit, indien ik het hetzelfde doe met koude lucht is er niets aan de hand.
Op het forum las ik een soortgelijk probleem. Wat ik niet helemaal begrijp is waar het verwarmingsspiraal zit. Moet ik via de trommel en niet via de achterzijde van het apparaat? Ik hoor graag van iemand die mij kan helpen en/of vertellen wat ik het beste met dit probleem kan doen.
:?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Oorzaak kan liggen in een lekkage uit de condensorpakkingen naar de ventilator toe.
 

Comadreja

  • #3
Bedankt voor uw reactie, maar hoe kom ik daar bij. Heb inmiddels de onderzijde gedemonteerd en geprobeerd de voorzijde los te krijgen maar dat lukt niet. Verder kan ik weinig zien, geen idee waar de lekkende pakking zou moeten zitten. Graag uw reactie.
 

Co de Witgoedman

  • #4
De bedoelde pakkingen zijn de pakkingen van de condensor.
Bij de ventilator kunt u door op de bodem de metalen plaat, 4 sterschroeven, los te halen, dan ziet u de ventilator zitten.
Deze zit onder de metalen plaat, slakkehuisvormig.
 

Comadreja

  • #5
:? Nogmaals bedankt voor de reactie, heb inmiddels de stalen plaat verwijderd en zie de ventilator met in het midden een bolvormig metalen huis. Ook heb ik de 4 schroeven verwijderd aan de achter (binnen) zijde van de ventilator. Tot op heden nog steeds geen pakking, alles ziet er schoon droog uit. Wat nu verder te doen? Alvast bedankt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu