Tweegats aop en meerdere tv-aansluitingen

Roewi

  • #1
Ik heb in mijn woning nog een tweegats aop zitten in mijn woonkamer. Dit in tegenstelling tot moderne woningen waar een eengats aop gebruikelijk is. Op zich geen problemen mee, tot nu toe. Ik wil graag meerdere aansluitingen maken in onze woning voor eigenlijk zowel radio als tv. Dit schijnt met mijn situatie niet te kunnen omdat dan iedere keer 2 kabels naar iedere kamer dienen te gaan. Bij Multikabel las ik dat in geval van een tweegats aop geen versterker wordt geadviseerd. Leid ik dan geen kwaliteitsverlies als ik beneden een splitter plaats en dit boven vervolgens doorlus naar de andere kamers? Iemand hier ervaring mee?
 

Jeronimooo

  • #2
AOP? Tweegats? het zal wel.

Als je radio en tv wilt doorlussen en ze worden op de eerste wandcontactdoos al gesplitst dan zal je inderdaad met twee kabels moeten werken.
Bij mijn systeem is die wcd er "per ongeluk" afgevallen en heb ik 1 kabel via een splitter naar de volgende ruimtes gelegd en daar weer nieuwe wcd's geplaatst. Let wel op dat er 2 soorten wcd's zijn, serie (hier zit al een splitter in) en eind (hier zit alleen het radio en tv scheidingsfilter in). Bij toepassing van die laatste heb je voor elke extra aansluiting weer een splitter nodig.
Met splitters heb je altijd kwaliteits verlies. Elke (kwaliteits)splitter halveert het signaal dat bij je tv aankomt, bij de goedkope valt nog meer signaal weg. Als je meer dan 3 tv-aansluitingen wilt realiseren zou ik een versterker toepassen. Voor radio is dat bij ongeveer 5 aansluitingen. Dit is wel afhankelijk van het aangeboden signaal natuurlijk.
 

Roewi

  • #3
Aop staat voor abonnee overganspunt. tegenwoordig zijn in er moderne woningen, in ieder geval na 1990 eengats aop's van toepassing. Ben nog even door gaan struinen bij mijn provider. Destijds heb ik (was gratis) een totaalpakket laten installeren, te weten radio-tv, internet en telefonie. Leek me praktisch. Toen hebben ze bij de installatie op de bestaande tweegatsaansluiting een cable optimizer geplaats. Hierdoor kwam er vervolgens een extra verbinding voor de kabelmodem. Tot mijn verbazing zag ik op de site van hun dat er naast dit installatiepakket ook een installatiepakket was, waarmee de 2gats-aansluiting wordt vervangen door een eengatsaansluiting en waar tevens een signaalversterker voor meerdere aansluiting bij in zit begrepen. Heb hun nu gemaild dat ik dit pakket graag wil hebben, heel bizar dat ze dit niet standaard hanteren. Snap wel dat het iets meer werk voor hun is, maar dan het wel meteen af.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Signaal komt binnen met ca 85 Db en heeft per splitter ongeveer 3Db demping.

Vervang die AOP gewoon voor een tras 1000, versterker erachter en dan naar elke aansluiting een eigen kabel.
 

Roewi

  • #5
Vraag me af of dit zomaar mag, het eerste aansluitpunt vervangen zonder overleg met de provider. of is dit niet zo? lijkt me anders ook de snelste oplossing hoor! kan ik wel op de versterker ook een datakabel aansluiten voor mijn modem als ik kies voor een versterker in de winkel?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Ja dat kan, dan moet je er wel op letten dat de versterker een retourpad heeft voor de data.
Een Aop mag je vervangen maar gebruik wel goede einddozen, BV een TRAS1000.Goedkope aansluitingen geven geen goed signaal/ruis verhouding.
Bij sommige providers zitten die zelfs ijgeleverd als je een DHZ installatie pakket besteld, meld bij je provider dat deze stuk is en waarschijnlijk krijg j egewoon een nieuw type voor nop.
 

@rie

Specialist Elektra
  • #7
Kijk eens op multikabel service-desk/handleidingen pagina bij internet pakket B.
Waarschijnlijk moet u uw huidige pakket inleveren. Misschien kunt u de boel in Alkmaar zo omruilen

Ik zou wel eerst even bellen om te vragen wat mogelijk is
 

Roewi

  • #8
Zou wel mooi zijn! las het inderdaad ook. wil uiteraard best met hun afspreken dat ik de cable optimizer na installatie van het andere pakket netjes bij hun inlever. zou wel een service zijn waar ik blij van word!
 

Roewi

  • #9
Kreeg vandaag een reactie van mijn provider, heet sinds kort Ziggo. Hun stelden voor dat ik een nieuwe aansluitdoos moest halen bij de dhz-markt, gamma of karwei.

Kan ik eigenlijk niet helemaal begrijpen, hun zouden dit toch juist niet moeten adviseren? bouwmarkten hebben toch juist geen goed materiaal hiervoor. zou juist storingen opleveren lijkt me...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #10
Bouwmarkten hebben ook wel goed matriaal, je betaald daar echter wat meer voor.
 

Roewi

  • #11
Toch niet materiaal van bijvoorbeeld Hirschmann? Als ik een versterker wil, zal dat er ook een moeten zijn welke retourgeschikt is, omdat anders internet niet mogelijk is. wacht de nieuwe reactie van mijn provider even af.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #12
Ook hirschmann is prima verkrijgbaar bij een DHZ zaak.
 

Roewi

  • #13
Oke, dat wist ik niet. goed ik wacht de reactie ook even af van mijn provider. wil best zelf materiaal aanschaffen als hun kunnen aangeven dat dit geen problemen oplevert. vooral de versterker vind ik belangrijk.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #14
Een versterker verkopen ze toch niet, ga eens lang de plaatselijk installateur die besteld er zo een voor je, retour geschikt wat je maar wilt.Astro heeft een goede lijn versterkers die plaats ik zelf altijd in woningen.
 

Roewi

  • #15
Omdat ik in totaal 5 aansluitingen wil maken en ook een kabelmodem hierop aan moet kunnen sluiten ben ik tot het volgende gekomen. heb daarbij gekozen voor een rijgsysteem. de aansluiting (aop) zit in de woonkamer en zo hoef ik slechts een kabel naar boven te leiden. is dit zo een goed cai systeem? en plaats ik 1st de 2 gedu15 dozen en als laatste de gedu10 dozen?

TRAS1000B Eengats wandcontaktdoos A.O.P.compleet
hirschmann:
GHV820A Versterker 20 db actief retourgeschikt
AFC1611 Aftakelement enkelvoudig 16db
EDC01 1 Wandcontactdoos FM/TV, digitaal retour
GEDU10 2 Wandcontactdoos FM/TV, rijg 10db
GEDU15 2 Wandcontactdoos FM/TV, rijg 15db
AR20 5 Opbouwrand voor GEDU doos
AD350 5 Afdekplaat voor GEDU doos
KOKWI3 COAX connector haaks Female
R77 Afsluitweerstand t.b.v. rijgdoos
KOKA799 Binnenkabel satelliet, wit 6,8mm
5 maal F- connector
 

Roewi

  • #16
Ben eruit. heb contact opgenomen met hirschmann. aan de hand van mijn wensen hebben hun een schematisch overzicht samengesteld met de bijbehorende materialen. super. wordt dan de 830a en geen rijgsysteem maar een stersysteem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu