Tweede hands geiser kopen

Itchy8me

  • #1
Ik wil graag een tweede hands geiser kopen (keuken). Wat zijn de dingen waarop ik moet letten?.. ik heb wel ooit gelezen dat als de geiser best lang al is ontkoppeld dat er dan wel wat problemen kan ontstaan. Klopt dit?, hoe lang is best lang?

mvg,
Wernher
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Koop in elk geval een geiser met een afvoer waar ook een TTB (beveiliging) op zit.
Voor het in gebruik nemen een nieuwe membraan plaatsen in het watergedeelte of dit door een vakman laten doen.
Koop geen geiser van meer dan 10 jaar oud.
Voor de rest moet u er geluk mee hebben.
 

Jacovrie

  • #3
Aanvulling op antwoord van Jan. Kijk of de geiser goed is onderhouden, door bijvoorbeeld onderhoudstickers. Deze worden vaak op de zijkant geplakt met datum waarop onderhoud heeft plaatsgevonden. Wanneer niet blijkt dat de geiser is onderhouden, de geiser altijd (laten)nakijken. De geiser moet goed schoon branden en de branderdruk moet goed zijn. Vooraleerst kijken of de geiser geschikt is voor het type gas waarvoor u de geiser wilt gebruiken. Het lijkt vanzelfspreken dat een geiser voor propaan/butagas niet kan worden aangesloten op aardgas of andersom, maar er zijn altijd mensen die hier pas achterkomen wanneer het te laat is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Heel goed je aanvulling, had er niet bij stilgestaan dat iemand ook blindelings een gebruikte geiser kon gaan kopen. :oops:
 

Werkman

  • #5
Met oude tweedehandse geisertjes zou ik heel goed me uitkijken! Je weet maar nooit met zulke oude dingen en geisers zonder afvoer naar buiten zijn helemaal gevaarlijk! Beter is het om een HR-combiketel voor verwarming en warm tapwater te gebruiken.
 

Arie1

Specialist Verwarming
  • #6
Hoezo moet het een oude zijn? Geisers worden nog steeds nieuw gemaakt, ook zijn er gesloten varianten op de markt. Niks mis mee kwa veiligheid. Ook de oude fasto geisers (met en zonder afvoer) is niks mis mee, mits goed onderhouden uiteraard. En bij een afvoer loos toestel goed ventileren, maar ja mensen stoppen vaak de ventilatieroosters dicht want anders tocht het zo he. Die dingen zitten er niet voor niets.
 

Tumkie

  • #7
Vraag eens prijzen op voor nieuwe toestellen ... Zijn echt niet zo duur hoor !!
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #8
Wat voor geiserq wilt u kopen?

Een bad of douche geiser heeft een afvoer nodig en gesloten zijn.


En tegenwoordig bij een keukengeiser zijn de voorschriften zo dat het ook een gesloten toestel moet zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Het lijkt me beter nu even te wachten tot TS reageert.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu