Tuinhuis blokprofielen langs binnen vastmaken

Pilaarbijter

  • #1
Hallo iedereen,

Ik zal beginnen met een kleine situatieschets. Ik zou graag een tuinhuis zetten op een al gegoten betonplaat. Ik had gehoopt om dit in blokprofielen uit te voeren. Iets zoals dit

Helaas is de plaat langs 3 zijden omsingeld (2 maal draadomheining met heidematten en 1 keer met een klimhulpconstructie voor Toscaanse Jasmijn). De omheining en matten werden door een aannemer gezet en heb er werkelijk geen zin in om de draad los te maken.

Je hoort me waarschijnlijk wel al komen... Als ik een frame maak, zou ik de blokprofielen dan kunnen plaatsen langs buiten maar met schroeven langs binnen vastzetten? Ik denk dan om op deze manier te werk te gaan: gaatje boren in framebalk en een vijs erin zodat ze zich kan samentrekken met het blokprofiel. Misschien om de zoveel latten wat D4-houtlijm.

Ik heb me niet toegespitst op blokprofielen alleen. Alles wat ik langs binnenuit kan vastmaken en zeer onderhoudsarm is (want ik kan er nadien niet meer aan) komt in de aanmerking.
Dus als jullie andere ideeën zouden hebben, zeker zeggen!

mvg, ruben
 
  • Like
Waarderingen: Ruudweijnen

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Wanden plat op de grond maken en dan rechtop zetten.
Hoeken kan je dan vanaf binnen aan elkaar schroeven.
 
  • Like
Waarderingen: Pilaarbijter

Willem52

  • #3
Let erop dat de blokhutprofielen in de zomer krimpen en in de winter uitzetten. Ze moeten vrij kunnen bewegen, anders krijg je kieren of bollngen door uitzetten.
Kies een paal, schroef hierop 2 latten met een tussenruimte gelijk aan het blokprofiel. Nu kan het blokprofiel vrij bewegen.
De blokhutprofielen zeker niet lijmen.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
De link verwijst naar een sponningdeel, niet naar een blokhut profiel wat je kan stapelen.
Deze delen moeten op een frame gemonteerd worden, zie ook de verwerkingsvoorschriften.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu