Trap dichtmaken

Barry_k

  • #1
Dag,

Ik woon in een huurhuis en wil graag mijn trap renoveren en dichtmaken, met aan de zijkant ook een deurtje zodat ik hem als opslaghok kan gebruiken. Nu wil ik dit op een manier doen die ik eventueel eenvoudig kan herstellen als ik de woning ooit ga verlaten. Het liefst zou ik dus niet boren in de trap. Mijn idee is nu om er stootborden tussen te zetten, die ik eventueel toch aan de achterkant de trede in boor maar aan de bovenkant met lijm vastzet. Zo kan ik de stootborden verwijderen en de gaten in de trap aan de achterzijde eenvoudig dichtmaken, zonder dat dit al te zichtbaar is. Of zou ik ze aan beide kanten vast kunnen lijmen?

IMG_0198.jpg IMG_0199.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je zou een complete losse kast op maat kunnen maken, dus met een schuine kant.
Dan heb je niets te maken met bevestigingen aan de trap, die complete kast schuif je tussen trap en de muur aan de andere kant in.

Ik heb geprobeerd wat voorbeelden te vinden. Het beste resultaat kreeg ik door afbeeldingen te zoeken met 'schuine wand kast' (klik hier). Helaas zijn dat meestal veel grotere kasten, maar je hebt een idee wat ik bedoel.
 
  • Like
Waarderingen: Barry_k

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik heb nog even een op het Internet gevonden schets zodanig aangepast, dat hij voor jouw situatie enigermate bruikbaar zou zijn. Het exacte ontwerp zou je dan zelf moeten maken.

1684310794589.jpeg
 

Barry_k

  • #4
Kijk, dat zijn de slimme ideeën waarvoor ik hier op het forum post! Bedankt, Kees.

Ik vraag me wel af: kan ik dan niet alleen dat schuine paneel onder mijn traptreden bevestigen (bijv. door het aan de bovenkant en zijkanten in de muur vast te zetten) en vervolgens deuren in de driehoekige opening zetten, zodat ik niet een hele kast hoef te bouwen? Dan mis ik inderdaad wel planken uiteraard, maar die kan ik er dan eventueel ook nog in zetten.

En ziet het er niet raar uit om onder een open trap een schuin paneel te hebben? Of kom je hier niet sneller met je voeten tegenaan? Ik heb hier ook op zitten googlen, ook in het Engels om te zien of er betere plaatjes waren, maar ik zie nergens op internet een inbouwkast onder een open trap, wel onder een dichte trap. En die trappen zijn altijd dichtgemaakt met stootborden die in verticale richting bevestigd zijn, loodrecht op de traptreden.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Je kunt dat schuine deel toch ook zodanig maken dat het op iets grotere afstand van de trap zit?
Maar volgens mijn redenatie heb je bij een dichte trap een kortere afstand tot de stootborden dan wanneer je bij een open trap een schuine plaat erachter monteert.

Je kunt ook alleen een paar losse rechthoekige kasten maken en die eronder zetten. Kun je altijd nog beslissen om een schuin afwerkdeel erop te monteren.

Waar het mij om ging, was dat je zo helemaal niets aan de trap hoeft te monteren. Heb je ook geen enkel probleem om het weer in oude staat te herstellen. Want vergis je niet, als je iets aan de trap bevestigt dmv. lijmen en/of schroeven, heb je bij beëindiging van de huur best wel veel werk. Werk waar je op dat moment niet op zit te wachten, want je hebt dan je zinnen gezet op een ander huis.

Hoe je het exact uitvoert en hoeveel werk je eraan wilt besteden, moet je helemaal zelf bepalen. Het maar een (klus)idee.
 
  • Like
Waarderingen: Jackd

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu