Trap dichtmaken en schuifdeur plaatsen?

Barry_k

  • #1
Ik heb hier een tijdje terug dit topic gepost over het dichtmaken van mijn trap: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/trap-dichtmaken.154504/

Inmiddels zijn mijn plannen wat concreter en heb ik besloten de traptreden gewoon dicht te zetten met stootborden en latjes en dan een deur op het gat onder de trap te plaatsen, zodat het een afgesloten hokje wordt.

Nu kan ik er gewoon een deur in zetten met scharnieren, maar het leek me wel mooi om er een schuifdeur of iets dergelijks voor te zetten, zodat ik voor de schuifdeur eenvoudiger een kastje of een stoel kan plaatsen zonder dat die telkens opzij hoeven als ik onder de trap wil. Een vriend van mij suggereerde om een driehoekige MDF-plaat te laten uitsnijden in de vorm van het gat en die met rails op de zijkant van de trap te bevestigen, waardoor de deur als het ware in de lucht zweeft en aan de zijkant van de trap hangt. Ik kon zo snel niet een schuifrailsysteem hiervoor vinden maar ik denk dat het een beetje als een lade werkt dus volgens mij zou ik dan een ladegeleider of een telescoopgeleider of iets dergelijks kunnen gebruiken.

De MDF-plaat is misschien maximaal een kilo of 10 maar ik twijfel er een beetje aan of het wel zo'n goede oplossing is om die zwevend te bevestigen, want houdt het hout dat wel op termijn en zit er dan niet flink wat ruimte tussen de trap en de deur?

Een andere oplossing is de deur te laten steunen op een rail in de vloer. Bijkomend voordeel is dan dat ik me weinig zorgen hoef te maken over het gewicht en dat ik nog dingen op de deur zou kunnen bevestigen zoals schilderijtjes of planten.

Weet iemand nog een andere creatieve manier om dit te doen?

IMG_0927.jpg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
In dit geval lijkt me een geleiding op de vloer het handigst.

Denk ook aan een traphek. Deze trap voldoet zo niet aan de regels.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu