Toplaag parket beschadigd + gleuf tussen twee planken

Linspa

  • #1
Hoi klussers,

Ik heb voor het eerst lamelparket gelegd in ons appartement. Tijdens het leggen heb ik niet gezien dat verschillende planken beschadigd waren en heb ze er tussen gelegd. Er tussen uit halen is niet meer mogelijk. De planken zijn namelijk ook in de lengte gelijmd. Op de fotos zie je twee van de beschadiging. Op 1 plek zijn er stukjes vanaf. Ik heb geprobeerd het te schuren maar daarmee is het erger geworden in de zin dat de kleur er op die plek vanaf is. De tweede plank "mist" een laatste hoekje waardoor er een gleuf zit tussen twee planken. Er zijn nog meer planken beschadigd, maar dit zijn de ergste twee.


Wie o wie heeft advies over hoe ik dit zo goed mogelijk kan repareren?

Hartelijke groeten,
Linda
 

Poster

  • #2
Hallo

Waarschijnlijk heeft u garantie, dus leverancier erbij halen.

Grt.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Vooral de scheve kopse kanten zijn gewoon duidelijk een productiefout. Ik denk alleen niet, dat de leverancier het leggen ook gaat vergoeden. Dit is toch overduidelijk, als een plank zo aansluit hoe kun je dan verder gaan met leggen? Je had onmiddelijk moeten stoppen en de leverancier op de hoogte stellen, of op zijn minst de beschadigde planken niet leggen.
 

Linspa

  • #4
Dat klopt Hessie. Het was toevallig net de plank waar ik in de avond gestopt was. Als er geen plank tegenaan ligt valt het niet zo op. Ik zag het pas de volgende dag en de plank kwam met geen mogelijkheid meer los van de andere planken....

Wat kan ik dan vragen aan de leverancier? Een vergoeding voor de vloer? En heeft iemand ideeën over het repareren van de schade?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #5
In ieder geval moet je dit met de leverancier op proberen te lossen, en niet zelf gaan klussen. Daarom is het ook zo jammer dat je aan het schuren bent geweest, daar kan de leverancier nu ook niks meer mee ben ik bang.
 

Linspa

  • #6
Ik ga ze bellen, maar heb even de algemene voorwaarden erbij gepakt en volgens mij hebben ze zich van te voren al ingedekt hiertegen:

"•Second Choice (2e keus) producten kunnen visuele gebreken vertonen.
•Reclamering op geleverde materialen is alleen mogelijk wanneer deze nog niet verwerkt zijn"
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #7
Oke het is een 2e keus partij? Dat verandert de zaak wel even...
 

Linspa

  • #8
Daar twijfel ik over. De vloer valt onder de "budget vloeren", maar naar mijn weten is dat niet hetzelfde als tweede keus partij. Dat is mij nochtans in ieder geval niet op die manier verteld...

Hoe dan ook heb ik contact opgenomen met de leverancier, maar verwacht daar eerlijk gezegd weinig van. Ik ga niet klussen alvorens ik reactie heb, maar zou wel graag al wat adviezen verzamelen met betrekking tot de reparatie. Mochten jullie die adviezen hebben met betrekking tot reparatie dan graag.

Groeten,
Linda
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Je kan die kier vullen door fijn schuurstof van de vloer te mengen met parketlak in zo'n verhouding dat het een pasta wordt. Die in de kier smeren, een beetje bol want het krimpt.
Die noest zou je uit kunnen boren en mbv een proppenboor een prop maken die er in past. Hangt wel af van de grote van de noest en of je zo'n maat proppenboor kan kopen.
 

Poster

  • #10
Linspa schreef:
Ik ga ze bellen, maar heb even de algemene voorwaarden erbij gepakt en volgens mij hebben ze zich van te voren al ingedekt hiertegen:

"•Second Choice (2e keus) producten kunnen visuele gebreken vertonen.
•Reclamering op geleverde materialen is alleen mogelijk wanneer deze nog niet verwerkt zijn"
Wel jammer, maar dit is het en niet anders, dus proberen het zo mogelijk te repareren.

Fijnhout verkoopt een pasta wat je vemengd met zaagstof? Zoals al werd vermeld.

Ik heb het zelf veel gebruikt, maar weet de naam niet meer.

Dus even een belletje.

Grt.
 

Poster

  • #12
Fijnhout werkt met je eigen houtsoort, toch wel een voordeel, en zeer simpel.

Grt.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #13
Bij de 2 grote duitse supermarkten in ons land, verkopen ze soms reparatie setjes voor houten vloeren en meubels.
Daar zitten verschillende kleuren in, die je eventueel ook nog kunt mengen.
 

Linspa

  • #14
Enorm bedankt voor de tips allemaal!

Ik heb de winkel gebeld en het is een gewone normale partij (geen 2e keus). Ze gaan een reparatiepasta bestellen bij de leverancier van de vloer en die kan ik kosteloos ophalen. Hoop dat het daarmee geklaard is :)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #15
:prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu