Toilet op zolder mogelijk?

JeffreyVM

  • #1
Hallo forumleden,

We hebben nu een optie op een woning, alleen willen we heel graag een toilet op zolder. De aannemer doet hier nogal moeilijk over en dit dreigt nu het breekpunt te worden.
Op de tekeningen is te zien waar het toilet zit op de onder verdiepingen (begane grond zelfde locatie). Nu willen we dus op de zolder ook een toilet, maar dit zou niet mogelijk zijn zonder Sanibroyeur. Iets dat we liever niet willen.
Zou dit wel mogelijk zijn? Wat zou de beste locatie voor het toilet zijn?

 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Gewoon luisteren naar je aannemer hij weet hoe de constructie zit.

en de afvoer die er zit is bij je ketel daar kan dus geen wc komen.

Dus gewoon een Sanibroyeur nemen je hebt deze ook als inbouw frames.



Succes
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Ik ben het niet met je eens Henk, het is een nieuwbouw dus in basis is alles mogelijk. Dat het een meerwerk oplevert, is een ander verhaal. De klant is koning, hij betaalt immers ook?

Sowieso gaat er als het goed is al een 75mm ontluchting het dak uit, dat zou een 110mm moeten worden (of eventueel 90 zou ook nog kunnen)

De aannemer zou een meerprijs moeten opgeven. Als de klant dat te duur vindt, kan deze altijd nog voor een strontmolen kiezen.
 

Marcn88

  • #4
Niet beginnen aan een sanibroyeur als t niet nodig is als er op de verdieping een toilet is en op zolder komt deze er zo ongeveer boven zou het niet zo heel moeilijk moeten zijn om de standleiding door te trekken naar zolder en hier een toilet en ontluchting op te zetten je leiding zal dan bij de ventilatie en ketel uit de vloer komen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
We weten niet hoever de aannemer is met bouwen ook zien we een constructie tekening van boven gezien.

Ook weten we niet de details hoe alles loopt.

als je de wc standleiding naar boven door trekt kom je in de spouw uit, en met een dunne leiding kan je overal wel langs maar een 110 of 90mm word het moeilijk.

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Een toilet op zolder betekent een wijziging van gebruik. Dit kan consequenties hebben voor bv. de EPC. Het is dus maar de vraag of dit allemaal wel kan.

De meest logische plek voor het toilet is naast de trap, maar ook dat is maar de vraag of het kan.

 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu