TL lamp; condensator defect?

Knakworstje

  • #1
Beste,

Twijfel of er een condensator van een tlbak kapot is. Kunnen jullie hier iets zinnigs over zeggen?
In de keuken hangen 2 tl bakken achter elkaar. met afsluitend nog een contactdoos. Het lichtpunt/aansluitpunt zit bij de rechter TL
Nu werkt net de 2e lichtbak, de linker, ineens niet meer en ook krijgt de contactdoos die erna zit te weinig prik meer om de eierkoker aan te zetten. De rechter tl-bak werkt dan wel. Starters en buizen verwisselt, probleem blijft. Haal ik de rechterbak er tussenuit en sluit ik daar de linker met de contactdoos rechtsreeks aan dan werkt die bak wel gewoon en ook de elektrische apparatuur op de contactdoos.

Doordat het als ik de 1ste tlbalk er tussenuit haal alles wel werkt en beide lampen mits niet achter elkaar aangesloten dus wel werken kan ik me niet voorstellen dat het aan de transformator van 1 van beide ligt.
Nu zag ik echter dat er bij de NUL ook een condesator in brug aangesloten zit. Kan die van de rechter (die er dus eerst tussen zat) defect zijn en zodoende ervoor zorgen dat er te weinig spanning door komt naar de volgende tl/balk met contactdoos? Vind het persoonlijk nogal gek omdat de condesator niet inserie, maar paralel op de NUL zit aangesloten., maar dit kan mijn gebrek aan kennis zijn...

IS mijn vermoeden juist of denken jullie dat het wat anders is?
Zie foto ter verduidelijking.

Condensator TL balk.jpg
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Nee, dat is een ontstoringsconsensator.
Ke probleem zit en de stekkerverbinding tussen beide.
 

Knakworstje

  • #3
In de stekkkerverbinding? Tot vanochtend heeft t allemaal steeds goed gewerkt. Zie ook zo 1,2,3 niets raars aan 1 van beide verbindingen. Zal nog s een keer kijken.
 

Knakworstje

  • #4
Het is me een raadsel hoe t blijkbaar is losgeschoten, maar opnieuw alles goed vastgemaakt en erin gestoken en alles werkt weer.

Thanks! :)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu