Telefoonlijn aansluiten op isra

Frenky

  • #1
Hallo,

graag ik zou om jullie hulp vragen:

mijn broer is op zichzelf gegaan, en is bezig met zijn internet ed. Vandaag geprobeerd aan te sluiten maar geen signaal. Hetnet opgebeld en die gaven aan dat het signaal in ieder geval tot de meterkast liep. In de meterkast hangt een grote isra aansluitkast. Waar een telefoonkabel naar toe loopt maar deze is niet aangesloten. Kabeltjes blauw, rood, wit, oranje en koperdraad. Echter waar mag ik deze inpluggen? Of maakt dit geen verschil?



Wel ben ik een leek op dit gebied.

Groeten,
Frenky
 

Kaajee

  • #2
Als ik het goed begrijp komt er wél een KPN lijn binnen met 4 aders (blauw, rood, wit, oranje). Deze zou dan aan de ene kant (links?) op de aansluitstrip zitten?
Klopt dat?

Dan kun je aan de andere kant gewoon de klant-kant aansluiten. Kwestie van proberen. In principe worden de combi's rood-blauw en oranje-wit gebruikt. Dus eerst rood-blauw proberen, daarna wit-oranje.

Zit er ook (nog) analoge telefonie op deze lijn? Dan gewoon een telefoon toestel pakken en proberen. Net zolang tot je een kiestoon hoort.
Je kunt een draad pakken, 1 cm strippen (koper) en dan deze koperen eindjes in de aansluit strip duwen, hoorn tegen je oor en hopen op een kiestoon...... :D
 

Frenky

  • #3
Dat durf ik zo niet te zeggen. Maar als de kleurtjes op dezelfde hoogte zitten in de kast op de aansluitstrip maakt het niets uit? Stel dat ze allebei los zijn?

een analoge lijn is niet meer in gebruik. Het gaat om de combi tv en internet via een hetnet experiabox. Is gewoon een soort van modem.

bij voorbaat dank
 

Kaajee

  • #4
Ik zou gewoon 2 draadjes pakken (eerst rood-blauw, dan evt. oranje-wit) en kijken of een een DSL sync op je ADSL modem krijgt..........

(snap ook niet wat je bedoelt met: "Maar als de kleurtjes op dezelfde hoogte zitten in de kast op de aansluitstrip maakt het niets uit? Stel dat ze allebei los zijn?)"
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Volgens mij is dit gewoon een kastje waarop aan de ene kant de draden in gaan en de andere draden aan de andere kant aangesloten worden.
Waar ze aangesloten worden maakt niets uit als ze maar in dezelfde kleuren tegenover elkaar zitten.
 

DSR9500

  • #6
"Waar een telefoonkabel naar toe loopt maar deze is niet aangesloten".

Je mag toch verwachten van de " verbindingeleverancier" dat eea netjes wordt geleverd.
Een loshangende kabel is dat zeker NIET.
Kzou daarom wederom contact opnemen met je ADSL-provider.

Al was het alleen al omdat jezelf geen "LSA-Plus Punchtool" bezit om de draden netje af te monteren in het "LSA-Plus kastje".
 

Lichtpunt

  • #7
Heb zelf ook Hetnet gehad, deze leverden via KPN een signaal op oranje en wit in mijn geval.
Pobeer eens met een kroonsteen eens wat verbindingen uit en als er dan wat "uit komt" kun je altijd nog een mooiere oplossing bedenken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu