Tegels op cement verwijderen

Annelies-P

  • #1
In mijn keuken ben ik de wandtegels aan het verwijderen. Vrijwel overal zijn ze gelijmd en goed te verwijderen. Ik wilde de laatste tegels van de vensterbank weghalen, maar nu bleek dat daar de tegels op een cementbed liggen en ze zijn niet eenvoudig weg te hakken zonder de onderliggende wand te molesteren. Ik vermoed dat de vorige eigenaar van de woning de vensterbank heeft opgehoogd met cement en de tegels er direct heeft ingelegd, zie de foto. Ik wil dus graag de tegels en cementbed tot de groene lijn weghalen. Weet iemand hoe ik dit het beste kan aanpakken en wat ik daarvoor nodig heb? Alvast dank!

C3E9DFB9-9ABF-459B-9D4F-4F4F06A203F6.jpeg
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Wegslijpen met een diamantzaag op een haakse slijper met zeer veel stof of met de hand wegkappen.
Als je niet in een open woning zit, helemaal in de verbouwing dan zou ik niet gaan slijpen.
 

Annelies-P

  • #3
Dank voor je reactie, Ronny. Diamantslijpen is dan inderdaad wel heftig qua stof in ons bewoonde huis. Ik heb nu steeds een oude brede beitel en hamer gebruikt. Nu had ik nog een ander idee: ik heb een goede betonboormachine. Zou het kans van slagen hebben als ik op verschillende plekken gaten door het cement boor, als de rode puntjes op de foto hieronder? Haalt misschien beetje ‘body’ uit het cement voor het weghakken.

393C295B-5F23-4E4C-8E2D-878FEB483A91.jpeg
 

Sander 1972

  • #4
Gewoon de specie laag weg hakken, tegel zou waarschijnlijk toch niet simpel eraf komen. Aan helen is eenvoudiger
 

Annelies-P

  • #5
Gewoon de specie laag weg hakken, tegel zou waarschijnlijk toch niet simpel eraf komen. Aan helen is eenvoudiger
Punt is dat het me niet lukt om alleen de specielaag weg te hakken, omdat deze laag veel harder is dan de muurblokken. Ik molesteer dus een flink stuk van dat muurtje, zoals je links op de foto kunt zien.
 

Sander 1972

  • #6
Er staat ook bij dat je erna zal moeten aan helen, in ieder geval zo zou ik het uitvoeren, soms is het zou dat het vast zit en er toch vanaf moet voor een mooi stukje natuur steen.

Maar als je even wat rustiger sloopt en met de hamer en beitel onder de specie een lijn links naar rechts voorzichtig slaat dan heb je kans dat die er redelijk afkomt. Maar dan moet op rechts de tegel wel vrij zijn van de dagkant
 

Annelies-P

  • #7
Okee, dank je Sander. Ik ga dit morgen proberen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu