Te dunne stuclaag?

Bass

  • #1
Onlangs heb ik onze zolderwanden glad afgewerkt met Roodband. Ik moet zeggen dat het superstrak is geworden. De wanden zijn na het stucen en drogen afgewerkt met een muurverf.

Nu staat er op de verpakking dat de minimale laagdikte 5mm is. Ik probeer dat ook steeds aan te houden, maar omdat ik niet met geleiders werk weet ik niet precies wat de dikte is. Ik merk dat ik in de haast van het stucen de neiging heb om de laag wat dunner op te zetten, laten we zeggen 3mm.

Nu las ik tot mijn strik elders op dit forum, dat het gevaar is dat het stucwerk dat in de loop van de tijd gaat verstoffen, omdat er niet genoeg hechtmiddel in een dergelijke dunnen laag zit.

Is dit echt een reeel gevaar voor mijn reeds afgewerkte muren?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Wat voor wanden waren het?
Heb je een voorstrijkmiddel gebruikt?

Ik denk dat het nog mee zal vallen omdat je er een muurverf overheen hebt gezet. Ik hooop wel een beetje goede muurverf.
En anders zit er niks anders op dan afwachten en hopen dat het goed gaat.
 

Bass

  • #3
Het waren wanden die al eens geschilderd waren. Ik heb ze voorbehandeld met betokontakt. Na het stucen heb ik de wanden voorgestreken met diepgrond, waarna ze zijn afgewerkt met een muurverf van een bekend (maar geen professioneel) verfmerk met de bekende lokale kleuren...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Tja, wat moeten we er van zeggen?
Je gaat het toch niet er allemaal vanaf halen en overdoen als het er nu nog goed uitziet.
Dus afwachten en af en toe je muren vriendelijk toespreken of zo...
 

Bass

  • #5
Ik heb mijn antwoord net nog aangepast Frank, ik was de diepgrond na het stucen, voor het schilderen vergeten te vermelden.
Heb je het gevaar wat ik beschrijf weleens zien gebeuren?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Ja, maar dat was meer een geval van schimmel op een muur waardoor alles er af viel.
 

H@ns

  • #7
Volgens mij is roodband volgens verpakking 10mm laagdikte.
In de praktijk komt dat vaak neer op minimaal 7mm (zoals de stucadoors zeggen; "knauff denkt ook een beetje aan zichzelf met die 10mm)

Dat de verhoudingen uit balans zijn bij minder dikke lagen klopt maar ik denk dat in dit geval, waarbij de stuc a.h.w. zit opgesloten tussen twee lagen, die uitdroging nogal mee zal vallen.
 

Bass

  • #8
Op mijn zakken roodband staat een minimale laagdikte van 5mm. Ik maak me niet zoveel zorgen meer na jullie antwoorden, al zal ik me de volgende keer proberen te houden aan de voorgeschreven minimale 5mm. Misschien toch maar met geleiders gaan werken...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu