Systeemplafond in badkamer

Karlijn

  • #1
Beste mensen die wel van klussen weten:

Ik heb een nieuw huurhuis, niet in al te beste staat, en de badkamer is raamloos en heeft een systeemplafond. Mijn vraag is: hoe kan ik deze ruimte genoeg ventileren zodat de onvermijdelijke schimmels wegblijven? Kan ik een los elektronisch ventilatortje kopen en moeten deze altijd op 'buiten' uitkomen? Boven de systeemplaten is een loze ruimte met leidingen, dus ik weet niet of dat een optie is. Of zou het genoeg zijn als ik na het douchen altijd de deur open zet?
Of misschien een rooster in de deur?

Heel erg bedankt voor jullie hulp
 

Fiesiekus

  • #2
Deur openzetten helpt wel; de vraag is echter of het voldoende helpt (weten we niet). Het beste is echter op een slimme plek een plafondventilator, met vochtsensor of verschillende snelheden, die naar buiten afblaast.

Waar komt die ruimte met leidingen op uit?
 

Karlijn

  • #3
Nergens, het is het plafond waar heel veel leidingen en draden lopen, niet alleen voor mij maar ook andere bewoners van het pand..het systeemplafond is geloof ik de meest esthetische oplossing die de verhuurder voor zich zag om deze uit het zicht te houden. De ventilator kan dus denk ik niet op buiten aangesloten worden..
Bedankt alvast voor je antwoord
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu