Stromingsgeluid in vloer

Anjowiko

  • #1
Vorig jaar hebben we een andere woning gekocht en daar vloerverwarming in laten leggen.Deze wordt verwarmd dmv een warmtepomp.Tijdens het opwarmen geeft de vloer een geluid dat vergelijkbaar is met het geluid van een snelweg.De installateur kan er niet achter komen waar dit geluid vandaag komt. Het lijkt erop dat het water er met grote snelheid doorheen gejaagd wordt. Alles is doorgemeten, de buizen van de vloerverwarming zijn 2x doorgespoeld, er is een nieuwe verdeler geplaatst.Er zijn allemaal goede materialen gebruikt maar het probleem is nog niet te traceren.Volgens de installateur werkt de warmtepomp goed maar we hebben al regelmatig in de kou gezeten omdat de warmtepomp niet ging verwarmen.
Eigenlijk gaat het om twee dingen: het geluid en het verwarmen.Het verwarmen zal opgelost worden ga ik vanuit maar het geluid snapt men niet en hebben ze nog nooit eerder bij de hand gehad.Heeft iemand dit eerder meegemaakt en wat kan er eventueel aan gedaan worden?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik neem aan dat de stromingssnelheid gemeten/berekend is.
Dat de slangdiameter is aangepast op de bron en afgifte systeem.

wat zijn goede de materialen wat is de opbouw van het systeem, princiepe schemas, TA kranen op de juiste standen, DeltaT over de bron volgens specificaties?
 

Marcn88

  • #3
Wat zijn de diameters van de leidingen vanaf de warmtepomp naar de verdelers en welke vetdelers zij er toegepast? Event. Fotos?
 

Klipper23

  • #4
Meten met twee maten.
 

JeffreyD94

  • #5
Installateur terug laten komen onder garantie i.c.m. de fabrikant/leverancier om installatie na te lopen, of ontwerpfout of inregelfout. Of andere installateur inschakelen welke bekend is met systeemopbouw. Dit soort systemen moet jezelf niet aanzitten te rommelen veelal verziek je meer dan je fixed.
 

Anjowiko

  • #6
Dank voor alle reacties. Voor nu gaat de installateur alles verder uitzoeken.We gaan het nu eerst dus weer uit handen geven omdat het onder de garantie valt.Hopelijk wordt het binnenkort opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu