Storing vaatwasser (inbouw) Bauknecht GSX 4756 W/S

René71

  • #1
Deze vaatwasser is circa 10 jaar oud, denk ik, en is momenteel defect. Als de vaatwasser geprogrammeerd is en aangezet is begint hij meteen te piepen (er is geen display met een foutcode).

Hiervoor piepte hij ook regelmatig halverwege een programma en stopte toen. Na het opnieuw starten van het programma deed hij het wel weer. Maar nu is het direkt mis. Programma starten door de deur dicht te doen, de pomp slaat aan en hij begint meteen te piepen.

Ik heb natuurlijk de site bekeken en geconstateerd dat hij wel eens lek kon zijn. Dit is ook het geval ! Na openleggen van de vaatwasser bleek de bodemplaat vol met water te staan. Droogmaken van de bodem en opnieuw starten bleek een succes.... Hij deed het weer ! Alleen stroomde het water heel hard neer op de bodemplaat ! En nu mijn vraag:
Het lijkt dat het water aan de linkerzijde van boven (als je ervoor staat en er inkijkt)binnenkomt. Maar zelfs in het 1 cm brede gootje van de bodemplaat helemaal links. Nu zit in de vaatwasmachine aan de linkerzijde halverwege een gat met een grijs dekseltje die er makkelijk afgaat en er niet echt waterdicht uitziet (waarvoor is dat gat eigenlijk?). Zou daar het euvel kunnen zitten ?

Wie kan mij een structurele oplossing aandragen voordat ik een monteur langs moet laten komen?!


Bauknecht GSX 4756W/S
NC Code: 8546 756 01330
Service Code: 33 9843 012687

Alvast bedankt,
René
 

Toon

  • #2
Zit er een bepaalde frequentie in het piepen?
 

René71

  • #3
Bij elk programma hetzelfde ritme
 

Toon

  • #4
En wat voor ritme? :roll:
 

René71

  • #5
Tussen 2 piepjes zit bijna geen tijd en ik denk dat een piepje een kleine seconde aanhoudt. Lijkt eigenlijk wel op een in gesprek toon !
 

Henny

  • #6
Let ook eens op het knipperen van de start led.
(aantal knipperingen/korte pauze/aantal knipperingen)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu