Storing Intergas HR Comfort Line 1998

Mvs1967

  • #1
Hoi,

Sinds een aantal weken verschijnt er meerdere keren op een dag Storing "0" op de digitale display van mijn cv combi ketel, een Intergas HR Comfort Line, geplaatst in 1998.
De ketel hangt in de bijkeuken (begane grond, dus). Eerst werd gedacht aan een zogenaamd "overdrukventiel" om de ketel zijn warmte te laten kwijtraken via de leidingen boven. Daarna werd de ventilator en de logica als de boosdoeners gezien, maar alle reparaties hebben tot gevolg dat men niet zeker is of het probleem verholpen is. De reparatie-adviezen komen overigens van een officiële onderhoudsdienst, dus geen "mannetje".
Is iemand op de hoogte van deze ketel of heeft iemand een kopie van het handboek liggen, zodat ik in ieder geval ergens aan kan refereren? Alle reacties die ermee te maken hebben zijn welkom.

Vriendelijke groet,

mvs1967
 

Inter

  • #2
Storing 0 zijn de aanvoersensor ntc1 of retoursensor ntc2 je kunt ze beter gelijktijdig vervangen. Dan moet het euvel verholpen zijn.

Succes
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
BC1,het is geen combi kompakt maar een Intergas HR Comfort Line.

Wat voor type heeft HR Comfort Line u precies?
 

Mvs1967

  • #4
Hoi,

Het is een Intergas HR Comfort Line 250 HRWCL.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

MvS
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Bij alle bij de type branderautomaat de furimat en de mbca die in deze ketel aan wezig is, is de storingscode voor een onterecht vlamsignaal.

Slechte aarde van het toestel, soms helpt stekker omdraaien in de WCD en natuurlijk altijd op een geaarde WCD aansluiten.

Dat kan ook betekenen dat de ketel nagloeid als de brander uit moet zijn gegaan en daardoor een onterecht vlamsignaal ziet.

Of de gasklep sluit niet goed meer en de ketel brand na dus een vlam zonder dat dat mag.

In die richting moet gezocht gaan worden.

Vr Gr e succes ermee
 

Mvs1967

  • #6
Het is nog steeds een vreemde melding. Ik ben in overleg met de servicemonteur over wat te doen. Voorlopig proberen om de aan- en afvoersensoren (NTC's) te vervangen.

Vanochtend bij 't opstaan weer storing "0". Reset-knop ingedrukt. Verwarming en tapwater start, maar na een aantal minuten weer dezelfde storing. Weer reset-knop ingedrukt en zelfs bij 't opwarmen van tapwater (je wil toch douchen 's ochtends) schiet-ie weer in de storing.

Vreemd. :?: Ik ga maar weer bellen........
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #7
Laat eens kijken naar de ionisatiepen, die is waarschijnlijk volledig op gebrand, of raakt de bemanteling
gr
 

Mvs1967

  • #8
Afgelopen donderdag zijn op jullie advies de aan- en afvoersensoren vervangen. Dit ging nog niet eens al te soepel, want bij het verwijderen van de mantel merkte de monteur op dat er een kabeltje loshing en hij wist niet zeker of hij dat op dat moment veroorzaakte of dat dat van de onderhoudsbeurt van twee weken geleden was. :shock:

Sinds donderdag draait de CV als een zonnetje. De ventilator is rustig, de storingen blinken uit in afwezigheid en het huis is weer lekker behaaglijk op momenten die wij willen.

Allemaal bedankt voor jullie reacties en mocht er weer iets zijn, hoop ik dat ik weer van jullie expertise gebruik mag maken. Tevens hoop ik dat anderen iets aan dit onderwerp hebben.

Groeten,

MvS
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu