Stopcontact aftakken van lichtpunt plafond

Sxnder

Specialist Elektra
  • #21
Een gat van 30mm is misschien wel te klein om nog voldoende toegang tot de bovenste doos te krijgen in het geval er in de toekomst draden bijgetrokken of gewijzigd moeten worden. Wat dat betreft zou je dat gat beter groter kunnen maken.
 

Stonedigger

  • #22
Ja, je hebt gelijk, dat gat had ik voor eventuele toekomstige bijtrekkers en/of wijzigers inderdaad misschien wat groter kunnen maken.
Als ik nog eens zo'n bijzondere situatie heb op te lossen, zal ik daar zeker aan denken en er dan voor zorgen dat ik iets groters heb dan mijn (nu nog) grootste speedboor van 30mm.
 

Tiho

  • #23
Ik denk ook altijd aan een eventuele volgende bewoner.
 

Stonedigger

  • #24
Ik ook, Tiho.

Vandaar dat ik alles altijd het liefst exact volgens voorschriften en met specifiek voor een oplossing bedoelde materialen zou willen doen en mij bij puzzeltjes hier meld voor advies, in plaats van de boel dán maar met een kroonsteentje door te verbinden en weg te timmeren :wink:

En het is daarom ook jammer dat je als goedbedoelende hobbyïst af en toe aan loopt tegen, in mijn ogen, vrij normale situaties waarin de beschikbare standaardmaterialen kennelijk niet voorzien :?
Het knutselen van een verlaagd plafonnetje met een paar inbouwspotjes en een simpel stopcontactje leek mij voordat ik eraan begon tenminste niet écht van een buitensporig unieke orde :roll:

Misschien een volgende uitdaging voor de producenten?
Voor de verlaagd plafondliefhebbers een standaard centraaldoos zonder bodem, met een lange boutbevestiging aan de zijkant á la de hollewanddoos? :?:
 

Tiho

  • #25
Als je het zo laat, zou ik iig nog een carroserriering om de boutjes doen :wink:
 

Stonedigger

  • #26
Ga ik doen :prima:

Voor als ik ooit een kroonluchter in mijn garage zou willen ophangen, want dat zal vast meer wegen dan de volle emmer latex die ik als test aan het haakje van het (carrosserieringloze) dekseltje had gehangen :wink:
 

Tiho

  • #27
Dat was slechts een moment, kunststof vervormt heel makkelijk onder belasting. Succes met je plafond.
 

Lichtpunt

  • #28
Stonedigger schreef:
Misschien een volgende uitdaging voor de producenten?
Voor de verlaagd plafondliefhebbers een standaard centraaldoos zonder bodem, met een lange boutbevestiging aan de zijkant á la de hollewanddoos? :?:
De centraaldoos uitbreidingsrand ABB 3513
(stapelbaar)



waarbij u kunt invoegen de ABB 3515



Op uw verzoek?

Vaak inderdaad niet te verkrijgen bij de bouwmarkt maar wel bij de beter gesorteerde vakhandel.
 

Stonedigger

  • #29
Het was vast even zoeken, maar ik denk dat je hem uiteindelijk hebt :D

Zelfs bij de professionele bouwmarkt kenden mijn maatjes, waarvan één vertelde zelf elektricien te zijn geweest, deze oplossing niet toen we samen mijn probleem bespraken.

Ik ga deze ABB 3513 plus hulpstukken nog wel even opsnorren en, met een paar tussenringen om vlak te komen met het nieuwe plafond, monteren.
Dit zal zeker ook de eventuele volgende bewoner aanspreken, Tiho! :wink:

Bedankt voor je inspanning, Lichtpunt, ik ga er wat mee doen :prima:
 

Stonedigger

  • #30
Ik moet mijn laatste post rectificeren :oops:

Mijn maat bij de bouwmarkt bleek daarnet de ABB 3513 op zich wel te kennen en te kunnen bestellen, maar ging er vorige week vanuit dat ik direct een snelle oplossing nodig had en had daarom de 3513 niet genoemd.
We hadden elkaar dus niet goed begrepen :?
 

Righarts99

  • #31
Als ik het dus goed begrijp krijg je altijd een aansluiting vanuit het plafond te zien (de ' verlaagde/verlengde' centraaldoos). Uiteraard kun je hier een afdekplaatje op doen, maar persoonlijk vindt ik dit ' cosmetisch' een erg lelijke oplossing. :(
Als ik aan verlaagde plafonds denk, zie ik nooit zo'n adfekplaatje zitten. Is daar dan niet aan standaard eisen voldaan? :o
Kan het zo zijn dat mensen de centraaldoos 'mee stucen' en deze dan in geval van calamiteiten het stucwerk openmaken om alsnog bij de centraal doos te komen?
 

Lichtpunt

  • #32
Righarts99 schreef:
Kan het zo zijn dat mensen de centraaldoos 'mee stucen' en deze dan in geval van calamiteiten het stucwerk openmaken om alsnog bij de centraal doos te komen?
Bent u op de hoogte van de term "knoeiers"?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu