Stooklijn aanpassen Intergas Kombicompact

Matje

  • #1
Ik heb een soort gelijk probleem als in Lage aanvoertemp. radson 26HRC.

Bij mij ligt het aan het moduleren van de ketel. Eerst had ik een aan/uit thermostaat, als die aansloeg warmde de ketel netjes op 90 graden en was het binnen no time behoorlijk warm! Aangezien dit behoorlijk temperatuur schommelingen veroorzaakte heb ik een modulerende thermostaat genomen. Die zoekt een zo gunstig mogelijk vermogen uit naar aanleiding van de warmtevraag. Dit is allemaal ingeregeld via een stooklijn.

Nu vind ik zelf dat de aanvoertemp. in sommige gevallen wel wat hoger mag, bij mij komt hij nooit boven de 70 graden uit. `s ochtends zou dit voor mij direct wel op 90 graden mogen, want het verwarmen van 15 naar 20 graden duurt nu wel aardig lang bij 70 graden aanvoertemp. van het water. Weet iemand toevallig ook of ik de stooklijn zelf kan aanpassen?

Betreft hier een Intergas Kombikompact HR22, watertemp is ingesteld op 90 graden.
 

MarcoDezicht

  • #2
Wat voor kamer thermostaat zit er op. Merk mag genoemd worden om een beter inzicht van regelen te kunne zien.
 

Matje

  • #3
Er zit een Honeywell round modulation thermostaat op. Werkt verder het allemaal prima. Maar graag zou ik zien dat ik de aanvoertemp van de stooklijn wat kan verhogen zodat het opwarmen van 15 naar 20 graden wat sneller gaat.
 

Herg

  • #4
Hoe je de stooklijn van een Intergas KombiKompakt moet aanpassen staat (incl. tekening vd stooklijn) in de montagehandleiding die je bij de ketel hebt gekregen.

Met een zgn. modulerende thermostaat is het heel goed mogelijk dat de KT de watertemp. lager houdt dan wat maximaal is ingesteld.
Lager = zuiniger.

Als de ketelwatertemp al op 90 graden celcius staat afgesteld, en het is niet naar wens dan is een aan/uit kamerthermostaat misschien een optie.

Herg
 

Chathanky

  • #5
Dat het langer duurt met een lagere cv temperatuur is niet onder uit te komen, als je de mogelijkheid hebt kun je de dagtemperatuur in verhouding vroeger zetten, dit kost niet meer enregie, en de eenvoudigste oplossing.

Wat mij een beetje bijstaat is de round geen kloktermostaat, maar dat hoor ik dan wel.
 

Matje

  • #6
Klopt de round is geen klokthermostaat. Maar de stooklijn kan ik niet handmatig herprogrammeren in de ketel?
 

Matje

  • #7
Ik ben juist afgestapt van een on/off thermostaat omdat die grote pieken en dalen veroorzaakte in het huis (lees warmer en kouder). Wil dus wel graag de modulatiethermostaat houden, die houd de temperatuur mooi vrij constant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu