Leidingen aanpassen voor grotere radiator

Henkies

  • #1
Ik wil een radiator vervangen door een andere met grotere capaciteit. De nieuwe is langer, maar ook 10 cm hoger. Heeft iemand nog tips hoe dit zo mooi mogelijk aan te sluiten?

Het buigen van de bestaande buizen lijkt me onmogelijk. Next best zou zijn om zowel boven als onder een nieuw stukje buis te nemen en daar een nette sprong van 5 cm in proberen te buigen. Deze dan met knelkoppelingen tussen de (ingekorte) bestaande leidingen en de ventielen zetten.

Maar misschien zien mensen hier nog betere suggesties?
20211019_215149.jpg
 

Ikgeeftop

  • #2
Dat...of met knietjes, voor de meer industriële look :cool:
 

Auto-Geen

  • #3
Onder gelijk houden en boven een sprong van 10 cm maken.
 

Henkies

  • #4
Dat laatste zal helaas niet gaan in verband met de vrije ruimte aan boven en onderzijde.

Ik vond zojuist nog wel een "passerstuk" dat in feite bestaat uit 2 losse S-bochten met 50mm sprong. Dat zou de boel wel verleidelijk eenvoudig maken :)
 

Henkies

  • #5
De klus is vandaag geklaard. Uiteindelijk toch met knietjes gewerkt omdat het te krap werd om te buigen en het passeerstuk verkeerd draad bleek te hebben. Dit gaf meteen de mogelijkheid om de radiator nog wat verder op te schuiven.

Dankzij het gebruik van een insteekknie en een knie met buitendraad voor in de ventielen valt het mee met de industriële look. Zeker met een nieuw laagje verf er op.

20211022_172742.jpg
 

Lange Herman

  • #6
:super:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu