Stadverwarming, radiator niet warm

MrBassman

  • #1
Ik heb op de zolderkamer van mijn zoon een radiator vervangen door een groter type. Dat zat eerst in het kleine zolderkamertje, maar had daarvoor een te groot vermogen en die op de kamer van mijn zoon een te klein vermogen.

De leiding komt eerst langs de kamer van mijn zoon en dan langs het kleine kamertje. Na de verwisseling wordt nu de (kleine) radiator in de kleine kamer niet meer warm, ondanks ontluchten en ook als ik de andere uit zet en dus al het hete water alleen daar heen kan. Een dergelijk probleem heb ik ook met de radiator op de achterkamer op zolder.

Wat kun je nog meer doen dan ontluchten? Als er geen lucht mee uit komt, wat kan er dan nog fout zijn?

Mvg,

Paul
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Draai eens aalle overige radiatoren in huis dicht alleen die 1ne open.
Kijken of hij dan warm wordt.
Kan zijn dat de radiator kraan defect is.
Kan zijn dat het voetventiel nog dicht staat
kan zijn dat de radiator een versopping heeft
 

MrBassman

  • #3
Heb vanmiddag het volgende geprobeerd. Op het aftapkraantje van de radiator die niet warm wordt, heb ik een tuinslang aangesloten. Het water liep nu dus niet via de retourleiding terug, maar gewoon weg naar buiten (kan bij stadsverwarming, hoewel ze er vast niet blij mee zijn). Toen werd de radiator heet. Ik hoorde wat geruis, waaruit ik opmaakte dat er dus toch nog lucht in zat. Ook heb ik met een rubber hamer op de leiding geklopt om eventuele luchtbellen in beweging te krijgen.
Desondanks wordt de radiator nu nog steeds niet echt heet. Duidt dit op een verstopping in de retourleiding, of is er iets met de betreffende radiator(en)?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #4
Maak eens een foto van de aansluitingen van die radiator
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu