Stadsverwarming met een geurtje

Ceesvr

  • #1
Ik heb stadsverwarming in mijn woning en heb daar weinig tot geen klachten over.

Alleen hebben we de laatste weken last van een geur in de kast waar de warmtewisselaar hangt. Die geur is er niet altijd en we hebben geprobeerd vast te stellen wanneer hij voor de dag komt.

In onze beleving begint het te ruiken als de warmtewisselaar niet werkt, dus al er geen verwarming en warm water wordt gebruikt. De geur lijkt een beetje op rioollucht of rotte eieren. Na een tijdje verdwijnt hij weer even snel als hij is gekomen.

Herkent iemand dit en wat kan de oorzaak zijn. De warmtewisselaar lijkt me een haast ondenkbaar omdat er gewoon niks inzit. Of moet zijn dat het een pakking is die onder invloed van de warmte gaat meuren.

En voor ik een specialist erbij ga roepen wil ik wel een beetje zekerheid dat de oorzaak ook werkelijk bij de warmtewisselaar ligt.
 

Sil

  • #2
Hoogstwaarschijnlijk staat er een syphon "droog" door lekkage.

Kijk of je een pvc buis ziet met een slangetje naar de Stadsverwarmingsunit.

Giet daar water in als je wat ruikt.
 

Ceesvr

  • #3
Ik had het bijna zelf kunnen bedenken.

Inderdaad zit er een overstort en in die afvoer zit een syphon. Ik had hem wel eerder gezien maar er niet bij stil gestaan dat die wel eens droog kan staan. Ik heb je advies opgevolgd en we wachten nu maar af. Laat nog wel weten of dat het euvel is geweest. Hoop het eigenlijk wel.

Bedankt voor de tip
 

Ceesvr

  • #4
Zijn nu weer enkele dagen verder en kan niet zeggen dat de geur echt verdwenen is. Hij is volgens ons wel minder geworden maar op onvoorspelbare momenten gewoon weer terug.

Kreeg wel van een verwarmingsmonteur een tip om in een syphon waar nauwelijks water doorstroomt, een beetje slaolie o.i.d. te gooien. Dit verdampt niet en het water is zwaarder dus stroomt wel weg. Kent iemand deze truck en heeft hem eerder toegepast?
 

MarcoDezicht

  • #5
Dit is al een oude truc maar werkt perfect alleen niet teveel.

Een druppel is al genoeg.
 

Ceesvr

  • #6
OK, ga het zeker proberen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu