Spots aanbrengen onder afdak in tuin

Roelg

  • #1
Hallo,

ik wil graag onder het afdakje naast de berging in de achtertuin verlichting aanbrengen. Ik denk hierbij aan 2 inbouwspots. Weet iemand welke spots ik dan het beste kan gebruiken? Hoe pak ik dit het beste aan? Kunnen 2 spots op 1 adapter worden aangesloten? De adapter, kabels en spots wil ik uiteraard zo aanbrengen dat er geen regenwater bij kan komen. Heeft iemand hier ervaring mee of tips voor?
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Ik denk dat je naast enkele buren en familieleden waarschijnlijk de enige bent die zich iets voor kan stellen bij "afdakje naast de berging in de achtertuin".

Misschien kun je wat foto's plaatsen en wat details geven, bijvoorbeeld over het materiaal van het plafond, waarin je de spots wilt inbouwen.

Hoezo ben je bang voor regenwater, als het onder een afdakje is?
 

Roelg

  • #3
Het is een schuin afdakje van 2 bij 2, maar daar gaat het niet om. Belangrijkste vraag was eigenlijk welke spots goed bruikbaar zijn voor buiten en waar ik die het beste kan kopen.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
We mogen hier geen bepaalde producten of winkels aanbevelen. Afhankelijk van je budget zou je naar een bouwmarkt of een lampenspeciaalzaak kunnen gaan. De afdelingen voor buiten- en binnenverlichting zijn meestal duidelijk gescheiden. Ik zou geen spots nemen die bedoeld zijn voor binnen.

Als er water op de armaturen kan komen, dan moet je verder letten op de zogenaamde IP-code. Op de verpakking staat bijvoorbeeld IP44 of IP66. Het tweede cijfer moet dan minimaal een 4 zijn, wat staat voor spatwaterdicht.

Als je spotjes neemt waar een trafo bij hoort, dan wil het soms zo zijn dat de trafo binnenshuis moet worden gemonteerd. Als dat niet makkelijk kan in jouw situatie, let er dan op bij de keuze van je lampen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu