Speakers in badkamer plafond

Jurgendb

  • #1
Binnenkort ga ik beginnen aan mijn nieuwe badkamer.

Ik heb voor de badkamer speciale waterproof speakers gekocht die ik ga aansluiten op een versterker die buiten de badkamer wordt geplaatst.

Ik realiseer me dat de klank door eigenschappen van de badkamer niet hifi zullen worden, maar wil toch wel proberen het beste er van te maken.

Het plafond zal bestaan uit groene gipsplaten die worden afgestucd. De speakers worden in het gipsplaat geplaatst. Ik overweeg de gipsplaat aan de bovenzijde te versterken rondom de speakers met 18mm plaat, ook voor iets meer body. Heeft dit zin? Andere suggesties?
 

Hadrianus

  • #2
Geluidstechnisch (qua klankbordvorming) heeft dit niet zoveel zin. Je zal waarschijnlijk ook niet van plan zijn je muziek op grote volumes af te spelen. Maar voor de stevigheid zou ik inderdaad een plaat achter de gipsplaat bevestigen. Ik denk dat een millimeter of 10 dan voldoende is.

Leuk idee!
Groeten, Adrianus
 

Wim Lenderink

  • #3
Hallo Jurgen,

Ik heb ook speakers in de badkamer, maar niet extra verstevigd. Ik heb speciale plafondplaten voor badkamergebruik. Een soort mdf met hars erin. Schroefje er in klaar.
Een plaatje rondom de speaker van 5 mm is ook voldoende.
Het is heerlijk om in bad te gaan of te douchen met een leuk straaltje muziek.
Ik heb in een badmeubelkast een midisetje met cd speler staan met afstandsbediening. Hoe relaxed..
 

BeeTeeWee

  • #4
Er bestaan voor de badkamer ook inbouwradio's die passen in de standaard dozen: in 1 doos komt de bediening, in een doos ernaast (of eronder) het luidsprekertje. Het is geen Hi-Fi, maar de geluidskwaliteit viel mij niet eens tegen. Je kunt kiezen of je 'm meteen met het licht mee inschakelt of niet.

Het staat natuurlijk supernetjes en het bespaart je het gedoe met midi-setjes, kabels, plafondspeakers etc... nadeel is natuurlijk dat je alleen radio hebt, geen CD's etc.

Ik ben nu met een tweede badkamer bezig. Ook daarin komt weer zo'n inbouwradio.
 

Jurgendb

  • #5
@ BTW: Hartelijk dank voor je suggestie, maar de speakers worden aangesloten op een S :) n :) s installatie. Hierbij zit een waterdichte Ip :) d achtige afstandbediening en dit geheel heeft een fantastisch geluid. Hiermee heb ik onbeperkt toegang tot een muziekbibliotheek op een netwerkserver en toegang tot duizenden (internet) radiozenders.

De versterker plaats ik buiten de badkamer vanwege het vocht, maar deze hoef ik toch niet ter plaatste te bedienen, dus dat geeft geen problemen.

@ Wim and Hadrianus. Bedankt voor jullie tips. Ik vroeg me af of het zin heeft om, om de speakers heen, als het ware een soort geluidskast te maken. De speakers komen in het verlaagde plafond tussen de draagbalken te zitten. Deze ruimte gevuld met isolatiemateriaal, is denk ik ook al een soort speakerskast.
 

BeeTeeWee

  • #6
@JurgenD: hmm, er is altijd weer baas boven baas natuurlijk... :oops:

Klinkt goed! Succes ermee!
 

Jurgendb

  • #7
@ BTW: Is maar net hoe je het bekijkt. Ik heb slechts 1 badkamer :wink:
 

BeeTeeWee

  • #8
:wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu