Spanningsterugval

PLusKlus

  • #1
Ik heb afgelopen week flink last gehad van enkele momenten spanningsterugval. Duidelijk herkenbaar aan flikkerende lichten en even later ook gemeten met een multimeter (terugval kort naar 218 volt).
Het trad even op en was daarna weer over en deed zich voor over beide groepen in huis gedurende enkele malen aan het begin van de avond. Nuon langsgehad, deze heeft alle contacten in de meterkast nagedraaid, maar kon geen los contact vinden.
Het is daarna nog een tweetal keren opgetreden, maar nu alweer enkele dagen 'rustig'.
Iemand enig idee over een mogelijke oorzaak? het doet/deed zich ook voor met praktisch alle apparatuur uit (excl. koelkast en verlichting). Woning is uit 2003 (vrij nieuw dus).

De vraag lijkt gezien de afname van het optreden achterhaald, echter per vandaag is voor de 2e maal mijn Plasma TV defect (eerste keer oorzaak in voeding, gehele tv is toen vervangen. Nu storing/krakend geluid als er een kabel loszit).
Causaal verband?
 

Gerrit

  • #2
Ga hier serieus mee om. Als 100 % zeker is dat de fout niet in de groepenkast zit, dan moet de installatie worden nagelopen.

Losse lassen kunnen eerder dan je denkt de veroorzaker zijn van een flinke brand.
Zoek dus de betreffende groep op en loop de lasdozen na.
Als het meerdere groepen zijn, dan blijft toch de kast verdacht.
 

Ronald42

  • #3
Ooit zo'n akkefietje bij de hand gehad 3x terug omdat energieleverancier beweerde dat erbij hun niets fout zat. Aardlek vervangen en wat al niet meer. Tot dat de buurman de brandweer belde omdat er rook uit zijn meterkast (Zaten daar buiten) kwam. Afgaande kabel naar mijn klant ernstig weggebrand. Alles viel gelukkig mee en schade aan apparaten is beperkt gebleven tot 1 dect telefoonset maar neem dit soort problemen wel serieus.
 

PLusKlus

  • #4
Dank voor de waarschuwing. Ik ga het nog maar eens goed in de smiezen houden. De aardlekschakelaar zelf is wat mij betreft ook verdacht. Deze is twee maanden terug vervangen (althans 1 vd twee, de ander konden ze nog bijstellen). Bleek dat in de gehele wijk die dingen niet goed functioneerden. Degene die is vervangen sloeg bij de test inderdaad geheel niet af (volgens mij moet dat bij 30mAh al gebeuren, bij 100 gebeurde er nog niks).
Je/ik ga nu twijfelen of het na de actie van Nuon nog is opgetreden. Dus even afwachten, weet anders toch niet waar ik moet zoeken... Het is alleen verdomd lastig zoeken als het maar kortstondig voordoet. Voordat ik in de meterkast zit was het alweer voorbij.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu