Smeerput graven/plaatsen

Gtech

  • #1
Beste heren,

Een tijdje terug ben ik opzoek gegaan wat er allemaal bij komt kijken om een smeerput te plaatsen en wat je allemaal tegenkomt.

Ik weet (ondertussen) dat het een complex werkje is, daarom voordat ik ga beginnen wil ik zoveel mogelijk informatie vergaren, het volgende heb ik al gevonden.

Aandachtspunten:

1. Grondwater, als de put te licht is qua gewicht zal hij gaan drijven, ik zal eerst moeten kijken hoe hoog het grondwater staat en hoe groot ik de put wil maken. Aan de hand daarvan kan ik uitrekenen hoe zwaar de put minimaal moet zijn.

2. Afzuiging, er moet iets van beluchting in komen ivm veiligheid.

3. Verlichting, je mag geen schakelaar in de put hebben ivm vonkvorming met inschakelen.

Nou heb ik wat gevonden, al heb ik wel mijn vraagtekens erbij: [

/SMEERPUT-GEPREFABRICEERD.-IN-CA-3-DGN-TE-PLAATSEN- link niet meer werkend

Ziet er keurig uit, maar hun hebben het over een glasvezel constructie, lijkt me dat die meteen omhoog komt drijven? Of zou zo iets alleen leuk zijn voor een plek waar het grondwater ver te zoeken is?

Of zou je op de randen genoeg gewicht kunnen storten om het drijven tegen te gaan?

Andere optie is om een bak erin te metselen of te storten, zou ook kunnen maar die opties zijn wat duurder aangezien ik het metselwerk zal moeten uitbesteden.

Verder, alle bruikbare tips zijn natuurlijk welkom!
 

EvdL

  • #2
Ze verkopen ook bruggen, is dat niet veel goedkoper of is de auto te zwaar ??
 

Gtech

  • #3
Ik kom dan met de hoogte in de knoei en zo'n brug staat altijd in de weg.

Een smeerput leg je dan een paar planken op en je heb er geen hinder meer van.

Helaas is de ruimte maar miniem.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #4
Hmm als ik andere de afbeelding zo bekijk kan je er niet in staan, alleen zitten. Lijkt mij wat onhandig. Of je moet de bak dieper begraven.

Drijven op grondwater is zonder meer een risico met zo'n polyester bak, dus waarschijnlijk zal er een betonnen rand gestort moeten worden waar de bak onder zit. En dan maar hopen dat het polyester niet zo dun is dat het met een hoge grondwaterstand gaat scheuren of bollen.

Grondwaterstand kan varieren, is geen vast gegeven. Als je gaat graven heb je een dompelpomp nodig totdat de bak vast zit en het beton uitgehard.

Ik zou zeggen, neem eens contact met die toko op over hoe en wat. Zij verkopen het, dus ze hebben er hoop ik ook verstand van.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu