Siemens WM 2100 - Deur gaat niet open

DirkS

  • #1
Onze Siemens WM 2100 wasmachine (WM 21000 00/07FD) wil niet meer open. Programma's werken, pompen, centrifugeren etc maar de deur gaat niet open. Er zit ook geen handmatige manier op om het open te krijgen. Met wat moeite heb ik het frontpaneel uiteindelijk losgekregen en kon met een schroevendraaier de deur open krijgen. Als je de deur nml dicht doet komt er een klepje tegen de deurpin aan. Die kon ik opzij schuiven met de schroevendraaier en de deur kon open.

De knop om de deur te openen zat in de eerste instantie vast, na het handmatig openen van de deur ook nog. Door op de elektrische deurvergrendeling het schuifje dat door de deurknop bediend wordt, met de vingers te verschuiven werkte de knop opeens wel. Het schuifje zat blijkbaar klem (door vuiligheid?). Paar keer de knop getest en het werkte allemaal wel goed nu. Alles weer ingebouwd. Voordat ik de deur dicht deed nog eventjes testen, knop werkt nog steeds soepel. Echter bij het sluiten van de deur zit het meteen weer compleet vast/klem.

Ik heb het filter gechecked en eventuele troep eruit gehaald. Die is dus schoon nu. Ook de hoogtemeter eventjes gechecked. De slangetjes los en doorblazen. Voorzichtig in het filter blazen tot ik 3 klikjes hoor. Ziet er allemaal in orde uit. Dus waardoor de deur niet open kan? Uiteraard getest aan het einde van een programma en met stroom aan aangezien het relais bekrachtigd moet worden. Iemand ideeën?
 

Co de Witgoedman

  • #2
De deuropener kan defect zijn. Artnr 09-5317 kost ongeveer 45 euro.
Maar ook het deurslot zelf kan vergrendeld blijven, artnr 06-6793 kost ongeveer 35 euro.
 

DirkS

  • #3
Na al het geklus heb ik als laatste stap maar een lege wasmachine gedraaid (deur kan toch niet open. Een kookwas om te kijken of dat evt vuil oplost. Wasmachine is namelijk een 2de handsje van mijn huisbaas en hij heeft het net geplaatst wegens teveel problemen met de vorige. Vervelend dat de deur dan niet open kan.

Na dit programma werkt de deur opeens wel! Al eerder een programma gedraaid maar dat was voor mijn geklus dus mogelijk heeft het toch geholpen. Ik heb er nu een was inzitten. En dus nu maar duimen...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu