Siemens wtxl2100NL droogproblemen

Halloikbenjeroen

  • #1
Beste klussers,

Nadat verleden week mijn droger niet meer goed wilde drogen ben ik op het internet gaan zoeken. Heb de droger open gehad, alles brand schoongemaakt. Pomp gecontroleerd (werkt nog) en opvangbak waar de pomp in zit schoongemaakt. Dit had niet het gewenste effect. Bij verdere inspectie was de thermostaat beveiliging ingeschakeld, met het reset knopje hoopte ik op beter resultaat, maar helaas. Als laatste heb ik het verwarmingselement door gemeten, hier had ik nagenoeg 0 ohm (wat volgens mij goed moet zijn). Alleen ik heb mijn vraagtekens bij de temp. Sensor deze geeft 19k ohm aan, is dit goed? Wat ik mij ook afvraag of ik kan meten of mijn verwarming wordt ingeschakeld, zodat ik de schakeling kan controleren.... Heeft iemand nog iedeen?

Alvast bedankt Jeroen
 

HarryO

  • #2
De machine heeft 2 sensoren, 1 bij de verwarming en 1 onder in de deur opening. De genoemde waarde klopt.
In de manual word ook een zelftest beschreven die aangeeft of het een verwarmings, temperatuur sensor of droogte sensor probleem is.
 

Halloikbenjeroen

  • #3
Bedankt ik ga eens kijken
 

Speedyteam

  • #4
Ik heb een probleem met de Wasdroger van Siemens, de WTXL2100NL. Deze stopt na 5-10 minuten met zijn programma en gaat dan vrolijk staan knipperen. De startknop knippert dan, maar verder doet hij niets.

De wasdroger uit elkaar geschroefd en maar eens schoongemaakt. Wonder boven wonder viel dat allemaal nogal mee qua stof e.d.

Achterplaat losgehaald, hierachter zit het verwarmingselement , een voeler en de thermische beveiliging (Clixon). Deze ohms doorgemeten: Oneindig. Bingo, druk op de rode knop (die er ook op zit), Klik.. Meten, 0 Ohm... Dat al het wel geweest zijn.

Deksel er weer op, nadat ik de afdichting grondig geïnspecteerd had op schade en iets ingevet met vaseline (waar vettigheid zit, gaat geen vocht zitten).

Boeltje weer in elkaar gezet, was erin, stekker erin en gáán... Dacht ik...
Niet dus.

Weer de boel uit elkaar. Nu zouden het de sensoren wel zijn dacht ik. Sensor voorin moest bij kamertemperatuur 12kOhm zijn, en achterin (zwarte dingetje bij de verwarming) moest 30kOhm zijn bij kamertemperatuur. Bij mij kwam dat aardig in de buurt, dus dat was het ook niet..

Nu info ingewonnen bij de kenner.. Volgens hem moest het de deurschakelaar zijn. Als deze niet goed meer functioneert, onderbreekt hij met circuit en de droger stopt, op dezelfde manier als dat je de deur open doet.

Deurschakelaar eruit gehaald, deze schakelde heel licht. In mijn ogen té licht. De schakelaar zit in een behuizing. Deze eraf gehaald, toen bleef er een microswitch over. Deze had ik zelf nog in een bakje liggen (E 1,80 bij de technische groothandel). Paste net niet.
Dus plastic behuizing een beetje aangepast zodat dit nu wel paste. Helaas paste de stekker er niet meer op, dus de draden er vast aan gesoldeerd.
Boeltje weer in elkaar en proberen maar weer..

Nu weer iets anders.. Na 5-10 minuten de hele wasdroger uit... Geen lampje meer te bekennen.. Grmpf.

Weer stekker eruit en kijken. Ik had het "knoppenfront"eraf gehaald, maar tijdens het monteren de roze draden (van de voeler in de deuropening) knel gedrukt tegen het metalen chassis van de droger. Gevolg sluiting tegen aarde, en voor de wasdroger een niet kloppende meting waardoor hij uit voorzorg uitgaat.

Paneel weer los gemaakt, draden geïsoleerd, testwasje erin en de vrouw is weer gelukkig.. Mijn portemonnee trouwens ook..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu