Siemens vaatwasser droogt niet SE65M352

EdwinD

  • #1
Beste vaatwasser guru's,

Mijn vaatwasser van 3.5 jaar oud droogt niet meer. Ik heb het hele forum nagelopen en verschillende tips bekeken en daardoor besloten om het gehele watersysteem te reinigen. Er was weinig verontreiniging maar in de linker bovenhoek van het labyrint zat wel vuil vast en dat heb ik allemaal netjes opgelost met bleek en schoonmaakazijn. Ook de niveau regelaars eronder en vlotter heb ik gereinigd en het geheel ziet er nu heel schoon uit maar het mag niet baten dus ik denk dat er iets anders aan de hand is.
Op het 70 graden programma begint hij met water nemen en doet het voorprogramma, daarna begint het hoofdprogramma en doet dit ook netjes, water wordt ook heet (damp komt uit machine als ik hem open) en vaat wordt ook werkelijk schoon. Het probleem begint echter daarna, na het afpompen lijkt het of de machine blijft afpompen maar misschien is het ook circuleren. Er staat geen water in de kuip. De verstreken tijd blijft verminderen en de pomp blijft geluid maken. dit doet hij totdat de tijd verstreken is en geeft dan aan dat de machine klaar is. De vaat is dan nog steeds nat maar wel schoon.
Het koud spoelprogramma werkt zoals het hoort.

Denkt iemand te weten wat hier aan de hand zou kunnen zijn?
Alvast bedankt.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Probeer eens het volgende:
Onder het labyrint op het zoutvat zitten 2 ventielen.
Maak de rechter (429) eens los en kijk of deze geen roestvorming heeft.
Als je het ventiel handmatig indruk moet deze terugveren.
Roestvorming verwijderen en een beetje invetten.
 

EdwinD

  • #3
Beste heer oldeerbout,

Hartelijk dank voor deze gouden tip. Het was werkelijk een schot in de roos.
Ik heb het ventiel eruit gehaald en er zat inderdaad zoals u dacht wat roest op. Het veerde ook nauwelijks in of uit. Ik heb het gereinigd en de plunger een beetje licht opgeschuurd en vervolgens een klein beetje siliconen spray er op gespoten. Hij veert weer als de beste en ik hoop dat hij er weer een tijdje tegen kan.

Een testloop liet al meteen zien dat de machine weer ging drogen.

Hartelijke dank voor deze tip/oplossing !!
 

Janvb

  • #4
Geacht forum,
Ook ik heb hetzelfde probleem als Edwin en wil graag de handelingen uitvoeren die Edwin ook heeft gedaan alleen waar vindt ik al deze attributen? Is er ook ergens een technische tekening in te zien van dit apparaat? Het gaat bij mij om een Siemens vaatwasser SL65M350 met hetzelfde euvel als Edwin. Graag een reactie. groet Jan.
 

EdwinD

  • #5
Hallo Jan,

Via deze link kun je pdf downloaded met fotos en wat uitleg over de vaatwasser. https://forum.teamhack.de/filebase/download/26
Je dient de linker zijkant te demonteren , daar zitten de onderdelen die je moet reinigen/vervangen. Als je de deur opent dan zie je achter het linker rubber 2 schroeven zitten die je moet verwijderen zodat je zijkant eraf kan.

In de pdf staaat precies hoe je de waterzak ( ook wel labyrint genoemd) kunt demonteren.
De 2 ventielen zitten onder aan rechts naast de slangen ( te zien op de foto in de pdf ) Het rechter ventiel moet je hebben.
Het is mij heel goed gelukt, blijkbaar was er al langer een probleem met dit ventiel want de vaat is schoner dan dat hij weken lang is geweest.

Succes
 

Janvb

  • #6
Bedankt voor de snelle reactie! We gaan aan de slag, we laten weten hoe het is afgelopen...
 

Janvb

  • #7
Geacht forum, beste Edwin,

Het is gelukt hoor :D ! Ik heb alle handelingen uitgevoerd en de vaat is nu net klaar met een fantastisch resultaat en ja het lijkt wel of de vaat nu nog meer glimt... Heel hartelijk dank voor jullie tips! :lol: groet van Jan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu