Siemens Koffiezetapparaat TC86503 / BoschTKA8653

JanPN

  • #1
Goedendag,
Mijn Siemens TC86503 koffiezetapparaat is een paar jaar oud en regelmatig ontkalkt (op aanwijzing van het lampje). Nu gaat het ontkalk lampje na het ontkalken wel weer uit, maar een paar dagen later brandt het weer. Na opnieuw ontkalken (met schoonmaakazijn of gewoon water) blijft dit zo doorgaan. Ik negeer het nu maar.
Is hiervoor een oplossing??
Chris

P.s. er is ook een Bosch variant van dit apparaat de TKA8653, ziet er iets anders uit maar waarschijnlijk technisch hetzelfde
 

Rusako

  • #2
Instelling hardheid water in het menu al geprobeerd?
 

JanPN

  • #3
Hallo Rusako,
dit is een gewoon koffiezetapparaat, er zit een alleen een aan/uit knop op en een timer. Ik zou niet weten waar je de hardheid in kunt stellen.
Chris
 

Rusako

  • #4
Inderdaad ik had een ander machine in mijn gedachten, Sorry maar met azijn mag U deze koffie zet apparaat niet ontkalken tast het element (aluminium)aan! Loop hij nu wel goed door dan!
 

JanPN

  • #5
Een schoonmaak azijnoplossing (geen pure azijn) is een gekend middel om kalk op te lossen. Wat er in de ontkalk middelen van Siemens e.d. zit, houden ze geheim, maar het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dat niet op een zuurbasis werkt.

Overigens heb ik ook niet de indruk dat het water langzamer doorloopt, maar ik heb er nog nooit met een timer bijgestaan.
 

Rusako

  • #6
Klopt van siemens houden ze dat geheim,maar meestal geven zij wel de hoeveelheid aan! en of het element er tegen kan!(was maar een hint) Mvgr.Rudi
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu