Schoonmetselwerk

Keesie

  • #1
Wij hebben in de hal een muur van schoonmetselwerk. Het voegwerk is op meerdere plaatsen weg vooral op de rand van het houtwerk. Ook zitten er veel boorgaten in de muur. Uithakken is geen optie. Is er een vulmiddel wat ik kan gebruiken voor die gaten
 

Fiesiekus

  • #2
Zandcement. Maar wat dacht je ervan om de strips eraf te boeksen?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #3
Het voegwerk moet je repareren met eenzelfde specie als waarmee het indertijd is gevoegd. De kleur van de specie is afhankelijk van de verdeling van de ingredienten. Standaard ingredienten zijn portlandcement, voegzand en kalk.

Normaal grijs voegwerk voeg je met een specie op basis van 4 delen zand en 1 deel cement. Naarmate de voeg witter moet worden kun je meer kalk toevoegen tot maximaal 4 delen zand, 2 delen kalk en 1 deel cement.

Het op kleur mengen kun je het beste doen zonder water. Je neemt dus 4 delen zand, 1 deel cement en mengt die droog goed door elkaar. De kleur van dit mengsel vergelijk je met je huidige voegen. Als de huidige voegen witter zijn dan dit mengsel voeg je wat kalk bij tot de juiste kleur bereikt is. Daarna water toevoegen en mengen tot een aardvochtige massa ontstaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
5
7
10
4
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu