Scheurtjes na verven granol

Nina

  • #1
Sinds een maand eigenaar van appartement en druk aan het klussen, zonder ervaring!

Histor muurverf aangebracht op granolwanden, maar na het opdrogen ontstaan er over de hele muur kleine (haar) scheurtjes! Overal advies gevraagd... muren goed schoongemaakt van te voren, deuren en ramen dichtgehouden, maar ik bleef scheurtjes zien!

Mogelijke zuigende werking van granol, dat 2 jaar geleden is aangebracht, dus toen maar eerst voorstrijk aangebracht, goed laten drogen en daarna weer muurverf... tot mijn verbazing nog steeds scheurtjes!

Muurverf heb ik onverdund aangebracht, zou dat uitmaken? Toch was dit niet nodig volgens ervaren klusser in bouwmarkt...

Wie kan mij (leek!) helpen??

Nina
 

Dingena

  • #2
Een veel voorkomend probleem rond deze dagen.
Dit probleem heeft niets met de zuiging van de muur te maken.

De scheuren worden veroorzaakt door te snelle droging icm onverdunde muurverf. Ivm de temperaturen in deze tijd kan je vast stellen dat als je ramen en deuren gesloten houdt de temperatuur te hoog wordt. Normaliter is de muurverf kant en klaar, maar met warm weer is verdunnen vaak een goede zaak.

Advies: Niet alles dicht doen tijdens het verven!
Ventileren is belangrijk, zolang het maar niet tocht is het goed.
Of wachten tot het minder warm is in de ruimte of verdund aanbrengen.

Succes!
 

Nina

  • #3
Hartelijk dank! Ik ga het proberen!

Zouden de ontstane scheurtjes nu verdwijnen als ik nogmaals de muren verf, maar nu verdund?
 

Dingena

  • #4
Iets verdund aanbrengen en zorgen dat het minder warm is lost het op en als je het nu opnieuw doet zal je er niet of nauwelijks meer wat van zien.

Succes!
 

Nina

  • #5
Hartelijk dank voor de goede raad! Het is inderdaad zo, dat de verf verdund aangebracht, niet meer scheurt! Ik heb de kamer met de ergste scheurtjes opnieuw gedaan, en het resultaat is veel en veel beter! Ze zijn nauwelijks meer te zien!

Alleen het volgende probleem is nu onstaan, op muren waar de scheurtjes niet overal zichtbaar waren, heb ik alleen de ergste plekken overgedaan. Met als gevolg dat er kleurverschil ontstaat... de verf lijkt wel iets grijzer op te drogen. Je ziet duidelijk de plekken die ik opnieuw gedaan heb... Ik vrees dat ik nu de hele muur/kamer moet overdoen... Of is er een betere (goedkopere!) oplossing voorhanden???
 

Mwdecor

Verfadviseur
  • #6
Ik vrees dat er nog een laag zal over moeten om het kleurverschil op te heffen!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu