Schakeling WCD met afst.bedienbare stekkerdoos & bew.mel

Tinuscosinus

  • #1
Voor verlichting onder een carport heb ik op basis van het enige beschikbare stroompunt de volgende opstelling aangebracht:
• 1 WCD met hierin een met een KlikaanKlikuit stekkerdoos schakelaar die met een afstandbediening aan/uit te zetten is > hierin zit een stekker die 4 inbouwspotjes aanstuurt
• 1 bewegingsmelder

Nu werkt de verlichting indien ik deze met de afstandsbediening aan zet maar graag zou ik ook de verlichting aan willen laten gaan indien er beweging door de bewegingsmelder wordt gesignaleerd, is er een schema/schakeling waarbij dit te realiseren valt?
Kan iemand mij een (kleur)schema aangeven zodat ik beide opties kan laten werken? Enorm bedankt!

Martijn
 

StefanD

  • #2
Het eenvoudigst is om een bewegingsmelder van hetzelfde merk te kopen: die kan dan de draadloze schakelaar aan- en uitzetten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Die WCD/stekker doos combinatie verdient niet echt de schoonheidsprijs, helemaal niet buiten. Beter plaats je, in plaats daarvan, een deugdelijk spatwaterdichte installatie doos met een inbouw versie van die ontvanger/schakelaar erin. De schakelcontacten van de beweging melder kun je hier parallel op aansluiten. Tevens kun je een extra WCD aansluiten. Gebruik installatie kabel om eea aan te sluiten bijv volgens dit schema:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu