Schakelaars springen naar beneden. Kortsluiting waarschijnlijk

Lagoa

  • #1
Ik heb een elektriciteitskast met 10 schakelaars (groepen) en een aardlekschakelaar. schakelaars geven kortsluiting. Op die twee schakelaars zitten enkele contactdozen en enkele lichtpunten. Ik wil de oorzaak van de kortsluiting verhelpen. Als ik om te beginnen van de lichtpunten de aansluitingen verwijder en hier een kroontje opzet kan ik dan uitsluiten dat de kortsluiting in de lichtpunten zit? En als het hier niet in zit moet ik waarschijnlijk de contactdozen open maken om te kijken of daar alles hadden is. Of kunnen de schakelaars defect zijn?.

schakelaars elctro.jpeg
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #2
Zijn die twee groepen tegelijkertijd problemen gaan vertonen? Dat is wel opmerkelijk.

Inderdaad beginnen met zoveel mogelijk zaken los te koppelen op die groepen. Alle stekkers uit wcd's. Vervolgens lampen van het plafond.

Mocht dit het niet oplossen dan kun je nog in de centraaldoos boven de lampen kijken of daar een las is die problemen geeft.

Of, mits je bekend bent met werken in de groepenkast, de kast openen, afgaande bedrading van de automaat loshalen en kijken of hij dan wel inschakelt. Dan weet je zeker of het niet aan de automaat zelf ligt. Al is die oorzaak minder voordehandliggend.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu