Rookgas afvoer CV en schoorsteen

Prutserxxl

  • #1
Ik hoop dat iemand mij hier wat informatie kan verschaffen. Bij een grote landelijke leverancier die ook installeert een verzoek gedaan voor offerte
nieuwe ketel + installatie en onderhoudscontract. Zoals overal vermeld moet ook de rookgas afvoer vervangen worden. Foto's moeten uploaden, uiteindelijk als reactie: "wij kunnen u geen offerte aanbieden" "rookgas afvoeren vervangen in een schoorsteen kunnen wij niet uitvoeren". Beetje kort door de bocht reactie mijns inziens. Ik tracht een beetje inzicht te krijgen wat de implicaties zijn. Het betreft een jaren 80 rijtjes huis, naar mijn gevoel redelijk standaard van opzet. Totale lengte van de afvoer tot het T stuk op de vliering ongeveer 120cm (zie foto's). CV ketel nadert de 20 jaar, geinstalleerd voordat wij de woning kochten.

Een aantal dingen die ik mij afvraag:

- Voor zover ik kan beoordelen gaan zowel de mechanische ventilatie als de CV naar de betreffende schoorsteen. Hoe zit dit binnen de schoorsteen ?
- Hoe lastig is het, en moet iemand hiervoor het dak op om de afvoer binnen de schoorsteen te vervangen ?
- Recht vanaf de ketel omhoog een nieuwe buis door het dag gaat niet. Dan zit de buis van de mechanisch ventilatie in de weg.
De zijkant van ketel zit ongeveer 60cm van het schuine deel van het dak. met 245 graden bochten is het misschien mogelijk een nieuwe afvoer te maken in het
schuine deel. Mag dit, zou het eventueel een zinnige optie zijn, of is de bestaande schoorsteen toch beter ?

Alvast bedankt voor eventuele info.

S1320001.JPG S1320009.JPG
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik weet niet waarom ze de schoorsteen gebruikt hebben destijds, het zal ongetwijfeld
makkelijker en goedkoper zjin geweest. Ik zou de nieuwe aansluiting direct door het dak maken.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #3
vraag een meer plaatselijke installateur die het niet van de massa moet hebben, dit is geen standaard situatie voor een aanbieding op afstand waardoor er iemand ter plaatse zal moeten/willen kijken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu