Rood lampje Whirlpool droger AWZ 567

Niko

  • #1
Op mijn Whirlpool AWZ 567 brandt een klein vierkant rood lampje (met een teken van een golfje) en onderaan de machine verliest ie licht water. Waar is dat lampje van en wat moet ik doen? Heb filter al goed schoongemaakt.
En de opvang waterbak loopt gewoon met water bij het drogen.

Niko
 

Witte Hond

  • #2
Het rode lampje geeft alleen maar aan dat er spanning op de droger staat.

Maar wat is eigenlijk de storing, wat doet de droger wel of niet?

Maak ook je warmtewisselaar is goed schoon, heel vaak komt hier de lekkage vandaan.
 

Niko

  • #3
De droger verliest onder de machine wat water. Ik dacht dat het verband hield met dat rode lampje, maar dat is begrijp ik dus niet zo.
 

Witte Hond

  • #4
Het is heel vaak dat er veel stof in de warmtewisselaar zit, en stof tussen het rubber wat moet afsluiten. Kijk dit dus eerst na.
 

Jozef de tweede

  • #5
Lekkage kan ook voorkomen als het condenswaterkanaal verstopt zit, het water loop dan niet snel genoeg door.
Condenser eruit>witte kap aan de onderzijde eraf>rechts zie je de afvoerpomp zitten, deze kun je loshalen(moeilijk schroefje rechtsachter kun je evt laten zitten en met een platte schroevendraaier de hoek af te breken,wel zo dat de rubber afdichting nog afdicht, normaal gesproken komt het water hier niet over de rand, evt. later fixeren met parkertje oid). dan moet er links naast het pomphuis een rubberen afdichtdop zitten, wip deze eruit en pulk de stofresten eruit. laat vervolgens wat water lopen in het pompresvoir en condensorruimte en de rest komt uit dat gaatje lopen.
Ook de sleuf waar je de condensor in steekt zit linksonder een gaatje met wat kanaaltjes ernaar toe, ook goed schoonmaken.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu