Riool met ontspanning

Ronald123!

  • #1
Hallo, ik wil een wc maken in de aanbouw van ons huis. Vanuit de aanbouw gaat de 110 buis direct naar buiten onder het straatwerk. Na 4 meter gaat de buis de kruipruimte van de woning in. Vervolgens is het ongeveer 7 Meter tot aan de hoofdafvoer onder het huis.

Ik verwacht hier problemen met de ontluchting, vandaar dat ik een ontluchting wil aansluiten. Ik heb in de aanbouw een regenpijp die ik op de 110 buis van de wc zou kunnen aansluiten. Dit zorgt direct voor het mooi schoonspoelen van de buis.

Ik heb echter gelezen dat hemelwater en afvalwater niet gemengd mogen worden voor de straat aansluiting. Ook ben ik benieuwd of we geen stank vanuit het riool uit de regenpijp gaat komen. Want de regenpijp zit in de buurt van 1 van de slaapkamer ramen.

Hemelwater mengen met rioolwater zie ik niet als een probleem, afgezien dat het schijnbaar niet mag, zie ik alleen maar voordelen en uiteindelijk komt het toch bij elkaar.

Wie kan mij advies geven of kan iets zeggen over de stank uit de regenpijp?

Alvast bedankt voor uw reacties.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lees deze site eens door.
Als particulier mag u meestal lozen op het riool tenzij de gemeente andere voorschriften hanteert, vraag info bij de gemeente.
Als er nu geen problemen zijn met ontluchting c.q. beluchting zal dat in de toekomst vrijwel zeker ook niet gebeuren, de pijp moet dan wel schoon zijn natuurlijk.
Ontluchting moet zo dicht mogelijk bij de grens van eigen en gemeenteriool liggen.
Beluchting aan het einde van de pijp, b.v. bij de wasmachine.
 

Ronald123!

  • #3
Het gaat om een nieuw te bouwen wc, dus ik kan helaas nog niet testen.
. Heeft iemand ervaring met de stank overlast die dan eventueel uit de regenpijp zou komen als ik de regenpijp als beluchting zou gebruiken. De hw afvoer zit namelijk dicht bij een raam op de eerste verdieping
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Het hoeft niet te wezen dat de hemelwater afvoer de ontspanning leiding is want deze mond boven dak uit.

vaak zit onder in de HWA een sifon dus dan heb je geen last.

dus dat moet je eerst uit zoeken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu