Remeha quinta 28C instellen Honeywell round Clock deluxe

Tomjan9687

  • #21
Hoi, met ventielen bedoel je voetventielen of de kranen ?, en hoe weet ik hoe warm de retourtemp van de radiator is ? klinkt misschien dom :P maar heb nog nooit gehoord van inregelen etc. maar kan zijn dat ik het fout doe ? want aangezien je moet regelen met de voetventielen en niet met de radiator kraan ? , heb trouwens wel voetventielen :P maar moet je maar net ff weten



gr Janto
 

Xr8

  • #22
Je kunt bij deze ketel niet zomaar de thermostaat op klem 3 en 4 aansluiten en er dan vanuit gaan dat er aan/uit geregeld wordt.

Een modulerende thermostaat op klem 1 en 2 en een aan/uit op 3 en 4. Niet verwisselen anders kan er schade aan branderautomaat of thermostaat ontstaan.

Hoe hoog staat overigens je aanvoer temperatuur ingesteld? Standaard staat deze op 90 graden. Je kunt dit zien door op de meest linkse zwarte toets op de ketel te drukken. Er komt dan als het goed is 1. 90 te staan. Is de 90 lager dan staat de aanvoertemperatuur op deze waarde.

Succes.
 

Ceeshobby

  • #23
Hoe lang heb je deze ketel al?
Lijkt me niet raadzaam om allerlei instelling te veranderen in de ketel.
Mocht je problemen krijgen met je ketel, kan de garantie vervallen.
Zou eerst je instalatie maar eens goed laten/zelf inregelen.
Zelf zou ik de modulerende thermostaat gebruiken.
Bij de meeste moderne thermostaten, zal 20 graden het zelfde zijn.
Hangt je thermostaat wel goed, als je deze op 25 moet zetten lijkt me niet echt zuinig.

succes,
 

Tomjan9687

  • #24
Xr8: Ik heb deze thermostaat gekocht omdat ik dacht dat als je aan uit Thermostaat hebt dat de ketel dan ook gewoon aan/uit schakelt en als je Opentherm hebt dat die niet alleen de aan/uit maar ook bepaalt waar de Ketel op moet branden, maar dat maakt kennelijk niks uit ( we hadden Eerst Celcia 15), de cv temp is trouwens 90 inderdaad, we gebruiken nu een Modulerende thermostaat . is geschikt voor opentherm als aan/uit.


Ceeshobby: Hoi ik heb de ketel al sinds oktober vorig jaar, De thermostaat Hangt 6-10 cm van de deurpost verwijdert,en nee die heb ik daar niet Gehangen dat heeft de installateur gedaan , terwijl iedereen zegt dat ie niet Bij de deur mag hangen :S:S:S En inregelen doe je via de voetventielen ?
Waar ik hem ook opzet. het wordt niet eens 22 als ik hem s`morgens Aanzet ivm slecht isolatie en doordat de ketel niet hoger wil , als ik hem Handmatig hoog zet dan worden alle radiators gloeiend warm, maar dat Gaat weer ten koste van het verbuik
[/quote]
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #25
Ik geef dan weer een DOM antwoord.

U heeft de ketel sinds oktober vorig jaar (2009) dus.
De kamer thermostaat ook.
Is geinstalleert door in installateur.
Man laat hem terug komen, er llopt gewoon iets niet. Dit is niks om te klussen een installatie moet gewoon goed ingeregeld worden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #26
Het is duidelijk dat dit een garantiegeval is, werk van derden wordt op het forum niet beoordeeld.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu