Regelbare vijverpomp icm aardlekschakelaar type A

IkLeerErGraagBij

  • #1
Beste allemaal,
was voornemens een regelbare vijverpomp te kopen. Weet niet of ik hier een link mag plaatsen, daarom maar even een beschrijving vd pomp.

Vario pompen zijn geschikt voor buitengebruik en kunnen zowel nat als droog worden geïnstalleerd. Met de externe controller kunt u de flow (en daarmee het stroomverbruik) regelen van 30% tot 100%. Tevens kan de controller de pomp aan/uitzetten (pauze knop).

Tot m'n grote verbazing kwam ik stomtoevallig ook een filmpje tegen waarin gewaarschuwd werd voor het feit dat "door de hoogfrequentie van regelbare pompen een aardlekbeveiliging van het type A niet meer zou kunnen funktioneren. Er zou dan een zgn aardlekbeveiliging van het type B moeten zijn".

Is dit mogelijk ?? of trek ik een compleet verkeerde conclusie ??? Ben een vreselijke leek op electragebied, daarom maar aan de experts gevraagd.
Vind het een beetje vreemd, omdat ik nergens in de beschrijving van de pomp deze waarschuwing terug vind.

Alvast dank voor elke info
 

CV__

  • #2
Dat kan. Frequentieomvormers kunnen type A aardlekschakelaars onterecht trippen. Dan moet je type F aardlekschakelaar gebruiken. Type B kan ook.

Type B beveiligd ook nog tegen gelijkstroomlekstromen. In tegenstelling tot frequentieomvormers laten die type A helemaal niet trippen ipv onterecht.

In de praktijk staat dit bij elke airco, etc. etc in het boekje en de 99,5% gebruikt ze zonder problemen achter type A aardlekbeveiliging.
 

IkLeerErGraagBij

  • #3
Oke, veel dank voor de info
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu