Rail loftdeur plaatsen in cellen beton blokken pur

Marieph

  • #1
Ik heb een loftdeur besteld en die wil ik monteren. Hij wordt geplaatst boven een deuropening(logisch). Het metalen frame dat boven de deuropening moet worden geplaatst, waar de deur overheen rolt, is 2 meter lang en dient 15 centimeter vanaf de opening geplaatst te worden en moet vervolgens 2 meter doorsteken. Het zwarte metalen frame heeft voorgeboorde gaten. Alle gaten in de muur zijn geboord, echter het probleem: het eerste schroefgat zit precies op de scheidingslijn van de muur en het betonblok aan de bovenzijde van de deuropening waardoor dit gat heel poreus is, er zit een stuk pur waar in geboord is. Hier blijft dus geen schroef in vastzitten natuurlijk. Hoe kan ik dit oplossen?

Het frame een centimeter of 10 verplaatsen gaat niet, want dan kan de deur nooit helemaal open omdat ik op het einde van de rails zit.

Ik zit te denken om een stuk van die muur uit te hakken van ongeveer 5*5*5 centimeter, dat opvullen met rodband en dan het nieuwe schroefgat boren om de rail te bevestigen. Kan dit zomaar? Gaat dat sterk genoeg zijn zonder dat de deur aan die kant naar beneden komt vallen? Weet iemand een andere oplossing wellicht?
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Misschien even een foto van de situatie hier plaatsen? Dat werkt vaak verhelderend.
 

Sfynx

  • #3
Is dit probleem inmiddels opgelost? Jammer voor de naslag dat er geen oplossing is vermeld of definitief antwoord. Ik heb mijn situatie zojuist omschreven bij een soortgelijk topic; Ander topic over loftdeur op deze website
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu