Raaplaag bevochtiging afdoende?

Harm80

  • #1
hoi,

ik heb gisterochtend een raaplaag van ongeveer 5mm metselmortel (met kalktoevoeging) tegen de onderkant van de buitenmuur aangebracht. Het gaat om het deel van de buitenmuur dat onder het maaiveld ligt. Hier waren de voegen wat uitgesleten (open) en de oude originele raaplaag was verweerd. Ik heb afgelopen zaterdagmiddag eerst de muur met hogedrukspuit gereinigd, al het zand uit de uitgeholde voegen, en nog wat boomwortels verwijderd. Dat heb ik een beetje laten drogen en gisteren dus de raaplaag er op. De gevel ligt in de schaduw, aan de noord-zijde.

Nou vraag ik mij af, of hij niet te snel droogt, omdat metselmortel voldoende vochtig moet blijven om goed te kunnen uitharden (chemisch met water reageren)? Ik heb hem gisteravond met platenspuit beneveld, en vanochtend voordat ik naar mijn werk ging om 8:00 uur nogmaals beneveld. Vanavond om 18:00 uur kan ik hem weer benevelen. Maar het is nog vrij warm voor de tijd van het jaar. Komt dit zo goed denken jullie? (de raaplaag zag er vanochtend nog donkergrijs - dus vochtig - uit)

Ik vind het dus lastig in te schatten hoe vaak je nou precies moet bevochtigen...
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
als de muur van te voren is afgespoten en dit is een muur die normaal onder het maaiveld ligt en in de schaduw, dan is de muur van zichzelf normaal gesproken al vochtig genoeg en zal niet bevochtigd hoeven te worden.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
3
2
2
1
4
11
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu