Quickdrain - hoe te werk gaan?

LRHZ

  • #1
Ls,

Ik ga binnenkort in mijn badkamer een nieuwe vloer storten op Lewis platen. Tevens wil ik een Quickdrain aanbrengen.

Kan iemand mij vertellen hoe ik te werk zou moeten gaan.

De handleiding bij de Quickdrain is nl. nogal summier :( .

Alvast bedankt.
 

Fiesiekus

  • #2
Zoekfunctie van dit forum gebruiken.
 

LRHZ

  • #3
Dat heb ik natuurlijk eerst gedaan!
 

LRHZ

  • #5
Niet helemaal.

Mijn probleem is hoe ik de drain in/op de vloer krijg.

Moet ik de drain op op de lewis plaat zetten, de afvoer er doorheen boren / zagen en aansluiten om vervolgens de vloer te storten, of is er een andere methode voor?
 

Haak

  • #6
De Quickdrain heeft een redelijk hoge bak. Dit betekent dat als je hem op de lewisplaat legt je een redelijk dikke vloer moet storten. In mijn geval was dit geen probleem, de vloer kreeg vloerverwarming en moest sowieso wat dikker gestort worden. Dus gewoon op de plaat zetten en vastzetten. Als de dikte van de vloer een probleem is kun je de bovenflenzen van de plaat afslijpen en de drain op de onderflenzen in de uitsparing laten rusten. Dan aan de onderzijde met tape afplakken zodat het beton er niet langsloopt. Let wel op dat alles waterpas blijft bij het storten. Na het storten de boel goed waterdicht maken met kimband en pasta.

Om het jezelf wat makkelijker te maken met het storten van de vloer kun je ook een bekisting maken om de drain en die eerst apart storten. Is makkelijker waterpas te houden. Wat je ook doet zet hem vast, anders gaat ie drijven. Afvoer aansluiten (2x 45 graden), gat zagen, aftapen en meestorten. Denk aan je tegeldikte inclusief lijm/mortel, en een eventuele cementdekvloer. Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu