Easydrain / quickdrain

IJsselstein

  • #1
Heeft iemand ervaring met installatie van een easydrain in de badkamer? Misschien wil je wat ervaringen delen?

Gerard
 

Bob

  • #2
Ik heb vorige week nog een 70cm easydrain aangeschaft.
Deze is gisteravond geplaatst.
Wat wil je hierover weten?
 

IJsselstein

  • #3
Dit zou voor mij de eerste keer zijn dat ik een afvoer plaats in een vloer, dus een paar vragen:
  • hoe krijg ik het waterdicht?
  • waarmee vul ik de ruimte in de vloer rond de easydrain op?
  • ik wil dwars door een vloer, heeft de easydrain een eigen waterslot, of moet ik er één plaatsen onder de vloer?
  • moet ik ergens een ontluchter plaatsen?
  • ik wil dwars door de vloer, kom in de gang uit boven een verlaagd plafond en moet de afvoer aansluiten op een oude zwarte, steenachtige, rioleringsbuis. De oude afvoer lijkt van lood te zijn en zit in de zijkant van de steenachtige buis. Hoe sluit ik de nieuwe pvc aan ???
Gerard
 

IJsselstein

  • #4
Jammer, nog geen antwoord. Heeft iemand antwoord op de volgende vraag: onder mijn huidige douchebak lijkt een ontluchting aangesloten te zijn op de afvoer. Straks heb ik waarschijnlijk geen douchebak meer, maar gewoon een inloopdouche met als afvoer een easydrain. Heb ik ontluchting nodig op de afvoer of kan de ontluchting weg?? (zit in de weg)

Gerard
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Aansluitmogelijkheden en andere gegevens van de easydrain vindt u hier.

Kunt u de oude afvoer van de douchebak niet gebruiken voor de easydrain ?
Wanneer de afvoer horizontaal niet langer is dan ongeveer twee meter hebt u normaal gesproken geen beluchting nodig, de beluchting zorgt voor toevoer van lucht zodat de sifon niet leeggetrokken wordt.

Als de bestaande verticale afvoer doorloopt naar boven hebt u geen ontluchting nodig wanneer er bovenin ergens een ontluchting aanwezig is.
Voor de aansluiting op het bestaande riool kunt u het beste naar een sanitairwinkel of een bouwmaterialenhandel gaan, daar zijn ze het beste bekend met plaatselijk veel toegepaste materialen, hier hebben ze ook allerlei hulpstukken.

Succes.
 

Bob

  • #6
De badkamervloer waarin de easydrain verwerkt is hebben we eerst helemaal "schoongebikt" daarna is de drain geplaatst en met pvc aangesloten op de bestaande pvc pijp dmv een T-stuk met heel iets verloop in de pijp (2,5 meter) en geen ontluchting.

Omdat de vloer nog aangestort moest worden heb ik piepschuim rond het bovenste gedeelte geplakt om later af te kunnen werken met epoxy (zie handleiding).

Wanneer de tegelzetter is geweest zal de rand afgewerkt worden.
 

IJsselstein

  • #7
Dit weekend heb ik van een specialist uitleg gekregen over de verschillen tussen quickdrain en easydrain. En dat gaat het vooral over het waterdicht afwerken. Let op de flappen van de quickdrain. De flappen vallen behoorlijk ver onder de tegels en liggen tweezijdig in de tegellijm. Daarnaast natuurlijk gewoon afkitten langs het randje.

Nog een tip: de maat van 90 cm drain is heel aantrekkelijk, immers een glazen deur van 90 past daar precies boven. Als je de drain tussen twee muurtjes legt, de glazen deur en later boven monteert, dan staan de profielen waar de deur aan hangt precies op de rand van de draindeksel die dan niet meer open kan... Neem dus altijd een drain met deksel uit twee of meer delen.

Vergelijk zelf op de sites.
Quickdrain en Easydrain

Gerard
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu