Problemen met centrifugeren Bauknecht wasmachine

Peerke1968

  • #1
De trommel van mijn Bauknecht wasmachine (WA 37773 met servicenummer 8554 938 12000) begint bij het centrifugeren enorm te schudden, waardoor het centrifugeren wordt gestopt. De machine werkt daarna zonder centrifugeren gewoon het programma af zonder foutmelding. De machine staat waterpas op een betonnen vloer. De belading met wasgoed is niet anders dan voorheen.

Ik heb de twee schokdempers en ophangveren al vervangen. Het probleem is echter alleen maar erger geworden. De trommel hangt erg los en kan zeer gemakkelijk op en neer bewogen worden (naar alle kanten).

Zijn er nog andere ophangpunten van de trommel welke kapot kunnen zijn, of weet iemand waardoor het schudden van de trommel kan veroorzaken?

Peter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit er speling in de trommel ?
Dat kunt u controleren door de trommel op en neer te bewegen, het kunnen dan de lagers zijn (ratelend geluid) of het trommelkruis.
 

Peerke1968

  • #3
Bedankt voor je reactie.

Ik heb aan de trommel gevoeld maar voor zover ik kan constateren zit er geen speling op de trommel. Ook hoor ik geen schurend of ratelend geluid als ik de trommel met de hand ronddraai.

Waar zit precies het trommelkruis? Is dit het gewicht wat aan de achterkant van de buitentrommel zit? sorry voor de misschien domme vraag maar ik ben op het gebied van wasmachines een complete leek.

De gehele trommel hangt erg slap in de veren en slaat zeer gemakkelijk tegen de voor en zijwanden aan. We hebben de trommel ook gefixeerd met touwen aan de boven- en achterkant zodat de trommel minder snel kon gaan schudden. Toen centrifugeerde de machine wel "normaal". Maar om nou de machine met touw te repareren gaat weer iets te ver...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het trommelkruis zit aan de binnenste trommel, is niet zichtbaar.
Dat de trommel heen en weer bewogen kan worden is normaal, daarvoor zijn de veren ook bedoeld.
U kunt nog controleren of de stabilisatieblokken aan de trommel nog vast zitten.

Misschien dat een van de witgoedspecialisten nog wat tips kan geven.
 

Peerke1968

  • #5
Het nakijken van het trommelkruis lijkt me nogal veel werk. Ik neem aan dat de gehele trommel dan moet worden gedemonteerd? Alles zit verder goed vast.

Gezien de investering tot nu toe (circa € 150,-) denk ik dat het een andere machine zal gaan worden.

In ieder geval bedankt voor de informatie tot nu toe.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu