Bauknecht kuren met centrifugeren

Toyhil

  • #1
Goedenavond,

Ik heb een Bauknecht WA 2550; servicenummer 8554 940 20002.
Het probleem is dat hij meestal niet wil centrifugeren en dan begint de klok weer van voren af aan (als alleen centrifugeren is gekozen), dit gaat oneindig door.

Het wasprogramma stopt aan het eind zonder te centrifugeren.

Koolborstels zijn nog +- 3 cm, dus lijken mij dat ze voldoende worden aangedrukt.

alvast bedankt voor suggesties

Erik
 

Wittenico

  • #2
Water wordt wel gepompt?
 

Toyhil

  • #3
Ja de pomp werkt normaal en het slangetje van de drukschakelaar heb ik ook al doorgeblazen en je hoort de schakelaar klikken als je blaast in de drukschakelaar.
 

Toyhil

  • #4
Na andere berichten gezezen te hebben dacht ik misschien aan de deurschakelaar.
Dit zou dan door te meten moeten zijn aan de hand van een elektrisch schema.
 

Beenpit

  • #5
Als na het starten van de machine het lichtje bij "deur gesloten" uit blijft, dan is het wel zeer waarschijnlijk dat het slot het probleem is. Natuurlijk kan er in de bedrading naar dat slot toe ook iets mis zijn, maar dat is minder waarschinlijk. Deze draden kan je natuurlijk doormeten.

Ik heb zo'n zelfde machine, en heb afgelopen zaterdag (na het lezen van berichten op dit forum) een nieuw deurslot gekocht voor 29 euro. Het was wel even een gepruts om het nieuwe slotje te monteren, want je kan er vrij slecht bij.

Let op dat na montage alle slangen nog (of weer) goed op hun plek zitten, ik spreek uit (nare) ervaring! Zaterdagavond naar de kl#ten, maar gelukkig was hiermee voor mij (en vooral voor mijn vrouw) het leed weer geleden.
 

Toyhil

  • #6
Heb het weekend verder gekeken en nu was het zo dat zodra de keuzeschakelaar in een programma werd gezet de machine direct begon te draaien en in no-time aan het einde van het programma is.

En op de startknop (>5 sec) drukken kwam ook geen reactie meer. Dacht eerst nog de startknop blijft hangen maar na steker van knop losgenomen te hebben zelfde resultaat (Timer defect).

Vanmorgen nieuwe timer gemonteerd en wasmachine werkt weer zoals het hoort.

In ieder geval bedankt voor de reactie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu