Problemen Indesit W165X wasmachine (code 9)

Ruben

  • #1
Beste Klusjesman,

Ik heb een Indesit W165X wasmachine en hij is ermee gestopt. Ik heb al op deze forum kunnen lezen dat U al iemand geholpen heeft met een soortgelijk probleem.

Mijn programma klok blijft doordraaien en hij doet verder niks als trachten water te pakken (denk ik, maar weet ik niet zeker). U heeft bij een eerder probleem van iemand anders aangeraden het aantal keer te tellen dat het aan/uit lampje knippert. Bij mij is dat 9x tussen de grote pauzes in.

Ik hoop dat U mij kunt helpen daar ik op dit moment al aan mijn laatste set schone kledij bezig ben :wink:

Alvast bedankt,

Ruben Franken.
 

W.A. Vijn

  • #2
Tellen helpt eigelijk niet zo heel erg. Wat meestal wel helpt is:
Het apparaat uitschakelen, dan programmaknop op een zwarte stip zetten en daarna het apparaat weer aanzetten. Nu zal hij nadat u even wacht enkele keren snel achter elkaar gaan knipperen.

Zet nu het apparaat weer uit en dan op een programma welke uw keuze is, en schakel dan weer het apparaat aan. In feite zou hij nu weer gewoon moeten gaan werken.
Succes
 

Ruben

  • #3
Beste Vijn,

Ik heb uw advies opgevolgd en dit werkte niet. Het machine blijft rondjes draaien met de programmeerknop.

Ik heb het aantal keer knipperen geteld op aanraden van een collega van U (Wittenico). Hieronder wat correspondentie (dus van een ander probleem en niet het mijne !!!)

Indesit w165x programmeerknop draait door
Lukasp:
De progammeerknop van mijn Indesit w165x draait door.
Resetten helpt niet echt
Wat is hier aan de hand? Of weet iemand een mogelijke oplossing?

Wittenico:
Witgoedspecialist
Als de klok gaat rondtikken dan gaat er ook een lampje knipperen. Dit kan normaal knipperen of iedere keer flikkeren. Tussen de knippering/flikkering zit iedere keer een pauze van ongeveer 1 seconde. Na een bepaald aantal knipperingen/flikkeringen zit er een langere pauze tussen van ongeveer 10 seconde geloof ik. Tel het aantal knipperingen tussen de lange pauze s.

Dus bv. 10 sec - knipper- 1sec -knipper- 1sec- knipper - 1sec- knipper - 10 sec - knipper- 1sec -knipper- 1sec- knipper - 1sec- knipper - 10 sec - knipper- 1sec -knipper- 1sec- knipper - 1sec- knipper

Het aantal is dus hier 4. En betekent dus F4

Tel ze eens en meld het dan even hier.

Lukasp:
10 x knipperen tel ik tussen de lange pauze

Wittenico:
Witgoedspecialist
Probleem zit volgens het boek in de niveau schakelaar en vw element. In 9 van de 10 gevallen moeten de module + eeprom en niveauschakelaar vervangen worden.
Je kunt nog proberen de slang van de kuip naar de niveau schakelaar door te blazen.
Misschien dat Wittenico hierin kan assisteren ??

Alvast bedankt,

Ruben.
 

Co de Witgoedman

  • #4
Vragen naar een andere specialist doet u niet slim, er zijn immers ook andere die u nu niet gaan helpen omdat u specifiek om 1 iemand vraagt en daarbij de anderen uitsluit.
Dhr Vijn is een gewaardeerd collega met goede kennis van zaken.
 

Ruben

  • #5
@ Co de Witgoedman

Ik respecteer de mening van Vijn ook en dat is ook de reden waarom ik zijn advies heb opgevolgd (zoals te lezen in mij posting) echter zonder resultaat.

Ik waardeer de hulp en mening van de kenners op dit forum, maar niemand is te oud om te leren. Mogelijk weet dhr. vijn nog niet dat dit type wasmachine aangeeft welk component er kapot is door middel van een indicatielampje.

Ik heb gevraagd aan Wittenico om er ook eens zijn visie op te geven omdat hij iemand anders met een soortgelijk probleem wist te vertellen wat er vervangen diende te worden (ik weet overigens niet of dat het probleem heeft verholpen daar dat niet uit de posting bleek).

Mijn intenties zijn nooit geweest om iemand te krenken of iemands advies in de wind te slaan (daarom heb ik het advies van dhr. Vijn ook opgevolgd). Als ik wel iemand heb beledigd, dan mijn excuses hiervoor en ik hoop toch dat er een oplossing kan komen voor mijn probleem.

Groetjes,

Ruben.
 

Co de Witgoedman

  • #6
Oke...
Het advies van dhr Vijn was een reset van de electronic die meestal wel werkt. Echter in uw geval dus niet. Dit doet niets af aan de kennis van dhr Vijn, ik had u ongetwijfelt hetzelfde aanbevolen.

Dan nu de oplossing.

9x knipperen betekent een probleem in de microprocessor van de electronic onderin de machine.
Artnr is 93153 en kost ongeveer 160 euro..
 

Ruben

  • #7
Co

Hartelijk bedankt voor het advies. Ik zal gaan kijken of ik dit onderdeel ergens kan krijgen, maar ik schrik wel van de prijs. Wordt een dure grap dus.

Ik laat nog even weten hoe het af is gelopen.

Groetjes,

Ruben.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Ik hoor graag het resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu